Késő őszig minden csütörtökön lesz utcazene Kolozsváron

Pénteken kezdődik a Jazz in the Street utcazenei project Kolozsváron. Nem csak a június 26-tól július 2-ig tartó Jazz in the Park fesztivál alatt lesznek szabadtéri koncertek, hanem utána is, november 5-ig minden csütörtökön, közölték a szervezők.

A Jazz in the Street első kiadását 2016-ban szervezték meg, ugyanaz a koncepció bővül most négy hónaposra. Az első esemény pénteken este 6 órakor lesz az Eroilor sugárúton, de részletes programot egyelőre csak a Jazz in the Park keretében szervezett utcazenélésekről közöltek.A további fellépésekre várják az érdeklődő zenészeket, akik ezen az internetes oldalon jelentkezhetnek.

Októberben külön minifesztivált is szerveznek: kb. 30 hazai és külföldi előadóművész hat helyszínen lép majd fel az óvárban. A Jazz in the Park fesztivál ideje alatt Kolozsvárra látogat majd az egyik legnépszerűbb utcazenész, az olasz Dario Rossi, aki improvizált ütőhangszereivel hatalmas youtube-nézettséget produkált. A fesztivál keretében nem csak a városközpontban, hanem Pataréten is fellép majd.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?