Az Untold ismét felülírja a valóságot – idén egy sárkánnyal és még több showval

Még több fény, még több hang, még mesebelibb díszlet, még nagyobb show – a 2017-es Untold Kolozsváron ismét felülírja a valóságot. Az augusztus 3. és 6. között zajló fesztivál, melynek tematikája idén a Real-Life Fantasy, továbbálmodja a tavalyi történetet, és Varázsló mellett a Sárkányt is színpadra lépteti.

„Az idei év meséje egy időutazás lesz, amely több ezer évvel repít vissza bennünket a múltba, abba a korba, amikor az emberek még hittek a varázslatban, és a Föld a legendák csatáinak helyszíne volt. Akkoriban a jó és a rossz közötti egyensúly sokkal inkább a sötét mágiának kedvezett, és a rossz erők hatalmukba kerítették a Földet. Lovagok ezrei harcoltak az egyensúly visszaállításáért, de egy ember sem volt elég erős ahhoz, hogy legyőzzék a rossz erőket. Ekkor az emberek védelmezője, a Varázsló egy augusztusi éjszakán a Hója erdő közepén segítségül hívta Erdély szívéből a Sárkányt, akinek hatalmas bölcsessége és ereje mentheti csak meg az embereket. A Sárkány rögtön érkezett a hívásra, és négy varázslatos követ ajándékozott a Varázslónak: a szeretet, a remény, a bátorság és a bizalom kövét. A köveket a legbátrabb lovagok kapták, akik varázslatos erejükkel hatalmukba kerítették a jó minden erejét, és képesek voltak legyőzni a rossz erőket. A rossz legyőzésével megszületett a Sárkány Lovagrendje. A legendás csata után a lovagok elrejtették a köveket, hogy biztonságban tudhassák őket. Azóta több évezred telt el, a kövek és a mese feledésbe merült, de itt az idő újra életre hívni a Sárkány-kövek hatalmát az Untold Fesztivál négy varázslatos augusztusi éjszakáján" – szól a történet, amelyre az idei fesztivál épül.

A szervezők a csütörtöki sajtótájékoztatójukon ígérték, a történettel lépten-nyomon szembetalálkozunk majd, így nekünk csak az lesz a dolgunk, hogy elmerüljünk benne és élvezzük. A fesztivál új színpadokkal bővül, így több mint tíz színpadon hallgathatjuk a különbölő zenei stílusokat. Mindenik színpadnak külön tematikája és üzenete lesz, ezt pedig a kültéri és a színpadi dizájnban is visszaköszön.

A nagyszínpad lesz idén a Sárkány Fészke. A szervezők sokat nem árultak el arról, milyen látvány fogad majd a Sárkány Fészkénél, de annyi biztos, hogy 3D-s elemekre is számíthatunk. A színpadokon nemcsak a kommerszvilág zenei nagyágyúi fognak fellépni, hanem nagyon sok élő koncerttel is kecsegtetnek, lesz külön house, techno színpad, a hazai underground fellépők külön színpadot kapnak.

Ízelítő a fellépőkből:

  • Csütörtök: Hardwell, Axwell&Ingrosso, MØ, Charli XCX, Dillon Francis, Sven Vath, Dubfire
  • Péntek: Ellie Goulding, Dimitri Vegas&Like Mike, Tujamo, Jasmine Thompson, Don Diablo, Lost Frequencies, Solomon
  • Szombat: Armin van Buuren, Marshmello, Tinie Tempah, Hurts, Sunnery James&Ryan Marciano, Sander van Doorn, Loco Dice, Chris Liebing.
  • Vasárnap: Martin Garrix, Afrojack, Steve Aoki, Alan Walker, Example&DJ Wire, Redfoo, Jamie Jones,Steve Lawler.

A zenei kínálat mellett sok-sok egyéb program is várja a nem csak a fiatalokat, a részletes programot hamarosan közzéteszik az Untold hivatalos oldalán.

A szervezők bejelentették, tovább folytatódik a véradási kampány, a karaván Bukarestben, Temesváron és Konstancán is lehetővé teszi, hogy adakozzon kedvezményes jegyért cserébe. Ugyanakkor külön díjazzák azokat a diákokat, akik az érettségin tízest kapnak.

Idén három millió euróval nőtt a fesztivál költségvetése, az idei Untoldra így 10 millió euró jut. A költségvetés felét a jegyekből szeretnék biztosítani, emiatt növelték a résztvevők számát, így körülbelül 320 ezer látogatóval számolnak. Hogy a hatalmas tömeget és a zajt hogyan kompenzálják a kolozsváriak számára, arról a szervezők annyit árultak el, hogy különböző alapítványokat segítenek, amelyek például rászoruló gyermekekkel foglalkoznak.

Kapcsolódók

Kimaradt?