Látványos lesz az EC nappali programja: mesterséges villámmal is készülnek

Napközben is gondoskodik a fesztiválozók szórakoztatásáról az Electric Castle fesztivál: látványos előadások, interaktív installációk, beszélgetések színesítik a programot és most először a bonchidai Bánffy-kastély felújított termeibe is be lehet lépni, közölték a szervezők.

A július 12. és 16. között megszervezett fesztiválon fellép az új-zélandi és brit művészekből álló „Lords of Lightning”, akik mesterséges, akár öt méter hosszú villámokkal világítják majd be a fesztiválhelyszínt naponta három alkalommal. Reméljük, hogy ezzel majd elriasztják az igazi villámokat és az esőt.

A brit Cirque Bijou a fesztiválozókat is bevonják rendhagyó színházi előadásukba, amelyben különböző színekben pulzáló kivilágított esernyőkkel hoznak létre emlékezetes látványt. A Bánffy-palota idén megnyíik az Electric Castle látogatói előtt, a fesztivál anaygi támogatásából felújított termekben interaktív installációk és egyedi díszítés látható majd. A Klaus Obermeyer tervezte installációkról annyit árultak el a szervezők, hogy baráti társaságok szerezhetnek új élményt általuk.

Minden nap lesz csoportos festő-, illetve audio-video műhely, a TEDx Eroilor pedig beszélgetéssorozatot szervez, meghívják például a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál igazgatóját,Tudor Giurgiut, Cosmin Bumbuț fotográfust, aki Elena Stancuval közösen rendezett Ultimul căldărar című első dokumentumfilmjéért debütdíjat nyert a TIFF-en. Emellett lesz stand-up comedy, filmvetítés és jelen lesz előadásaival a Reactor színházi műhely is.

A fesztivál szervezői továbbra is várják romániai művészek, dizájnerek és építészek jelentkezését, illetve karrierjük elején álló zenészekét is.

Az Electric Castle ötödik kiadását az eddigieknél még látványosabbra tervezik. A zenei fellépők között ott a Deadmau5, Franz Ferdinand, Alt-J, Trentemoller, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus és sokan mások.

Kapcsolódók

Kimaradt?