Gyergyóban koncertezik a Hot Jazz Band

Február 18-án, hétfőn este 7 órától a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban lép fel a Hot Jazz Band. Az 1985-ben alakult Hot Jazz Band az 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a háború előtti magyar filmek slágereinek és a jazzkorszak népszerű amerikai szórakoztató zenéjének eredethű megszólaltatója.

Zenéjük olyan nagy előadókat idéz, mint Karády Katalin, Kalmár Pál, Latabár Kálmán, Kabos Gyula, Louis Armstrong, Benny Goodman, Bing Crosby vagy Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Márkus Alfréd.

hotjazzband plakat

Magyarország legsikeresebb jazz-zenekara fennállása óta négy nemzetközi és két hazai verseny győztese. A Hot Jazz Band kétszeres eMERTon díjas együttes, a Líra-díj és Louis Armstrong Emlékdíj tulajdonosa, fennállásuk óta 13 CD-t jelentettek meg. A virtuozitást kedvelő együttes nagyfokú stílushűségre törekszik, mely a sármos énekmodorban is érzékelhető.

A Hot Jazz Band tagjai:

Bényei Tamás – trombita, bendzsó, ének
Bera Zsolt – harsona, (ének)
Fodor László – clarinet, altszaxofon, (ének)
Szili Róbert – gitár, (bendzsó)
Juhász Zoltán – bögő
Galbács István – dob, (mosódeszka)

A jegyek ára 25 lej. Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy a figura_studio@yahoo.com e-mail címen.

Kimaradt?