Erdélyi turnén az Esti Kornél

Az egyre érettebb és különlegesen karakteres stílust magáénak tudható Esti Kornél zenekar csütörtöktől szombatig között három erdélyi városban lép fel.

A meglehetősen sűrű és erős alternatív rockot játszó Esti Kornél igen karakteres zenei és szövegvilággal hódít. A sötétebb, odamondós szövegeket jól ellensúlyozza a dinamikus jelenlétük, olcasható a szervezők közleményében.Jobbára – egy énekes tagcserét leszámítva - 8 éve a jelenlegi felállásban zenélnek, de még most is gyakran emlegetik őket pofátlanul fiatal zenekarként, pedig történt már velük egy s más. 2006 nyarán, Mezőtúron alapították a zenekart az akkor még gimnazista fiúk, 2007 végére állt össze a többnyire most is aktuális felállásuk. 2009-ben már a Kiscsillaggal, a HS7-nel és a Pál Utcai Fiúkkal koncerteztek, és ezen a nyáron felvették első lemezüket is.

2010-ben az akkor alig 3 éves zenekar a Sziget nagyszínpadán játszott a Kispál és a Borz búcsúkoncertje előtt. A Boldogság, te kurva, a zenekar második nagylemeze 2011-ben jelent meg. Ezt követően 2012 októberében Nagy István és a zenekar tagjai úgy döntöttek, hogy nem tudják együtt folytatni, személyes és zenei ellentéteik miatt, utódja Bodor Áron lett, illetve csatlakozott hozzájuk az addig turnémanagerként tevékenykedő Horváth Kristóf.

Ebben az új felállásban született a 2014 áprilisában megjelent, Ne félj c. nagylemez. Negyedik nagylemezük pedig Éjszaka van címmel debütált meg 2016 áprilisában.

Idén egy sikeres MüPa akusztikot a hátuk mögött tudva indultak el tavaszi vidéki turnéjukra és vágnak neki a nyári fesztiválszezonnak. A kettő között azonban még ellátogatnak Erdélybe, ahol reményeik szerint azzal a közönséggel is találkozhatnak, akik eddig csak felvételről hallgatták őket.

Az Esti Kornél május 18-án Kolozsváron, 19-én Marosvásárhelyen és 20-án Csíkszeredában lép fel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?