Vakok – fiatal alkotócsapat hozott létre előadást a kolozsvári színházban

A fiatal rendezőket bemutató sorozat keretében Botond Nagy, sepsiszentgyörgyi születésű rendező a Vakok című előadást viszi színre a kolozsvári színházban. A Maurice Maeterlinck, Samuel Beckett, Hajas Tibor, Pilinszky János és Pier Paolo Pasolini szövegeit egyaránt felhasználó alkotás bemutatójára szerdán, május 17-én kerül sor este 8 órától a nagyszínpadra épített stúdiótérben.

Botond Nagy és alkotótársai első alkalommal dolgoznak együtt a kolozsvári színház társulatával. A rendező elmondása szerint Maeterlinck szövegét kiindulópontnak használták az előadás létrehozása során, egy tágasabb univerzum feltárásához. A harmonikus és örömteli csapatmunka során megszülető előadás alapkérdése a halállal való viszony boncolgatása volt, mely Maeterlinck A vakok című drámájában is megjelenik.Botond Nagy megfogalmazásában az elkészült előadás az őszinte személyességet sem nélkülöző techno-poétikus installáció, melynek a zene és a vizuális elemek is egyenrangú szereplői. A tér, Carmencita Brojboiu alkotása egy elit spa, ahol mindenkinek jól kellene éreznie magát – ám az előadásban mégsem így történik majd.

Az alkotók megfogalmazása szerint ez az előadás nem tesz ígéreteket és nem magyarázkodik. Nem akar több lenni, mint ami: egy kollázs. Kollázs a korról, amibe évezredek óta folyton beleszületünk, a sutaságainkról, ahogy elbeszélünk egymás mellett, figyelem- és szeretetéhségünkről.Az előadás alkotói Viola Gábor, Váta Loránd, Szűcs Ervin, Sigmond Rita / Ötvös Kinga, Platz János, Marosán Csaba, Kicsid Gizella, Kántor Melinda, Kató Emőke, Imre Éva, Farkas Loránd, Bodolai Balázs, Árus Péter, Albert Csilla színészek, valamint Carmencita Brojboiu díszlettervező, Márton Erika jelmeztervező, Kónya Ütő Bence zeneszerző, George Pop koreográfus, Rancz András, a vizuális effektek felelőse, Kali Ágnes dramaturg, Erőss László fénytervező és Veres Emőke rendezőasszisztens.Következő előadás: május 23., kedd, este 8. Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztáránál naponta 10-14 óra között és előadások előtt másfél órával, valamint online.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?