Szent György Napok: elkészült a főszínpad programja

Véglegessé vált a 26. Szent György Napok főszínpadjának programja – jelentették be a szervezők. Idén április 22-e és 30-a között tartják Sepsiszentgyörgy városünnepét, a vásári hétvégén négy zenei helyszínen lesznek koncertek: a főszínpad visszakerül a főtér megyei tanács előtti részére, a Sugás áruház előtt helyezik el a közösségi színpadot, lesz Múzeumkert és Ifjúsági udvar is.

Április 28-án, pénteken 18:10 perckor kezd a főszínpadon a Kállay Saunders Band, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál sikeres magyar résztvevőjének együttese, őt követően 20 órától Molnár Ferenc Caramel, a TV2 Megasztár 2. szériájának győztese lép fel, majd 21:30-től a világzene forrásaiból építkező, azokat a legkorszerűbb tánczenékké ötvöző bécsi Ulf Lindemann alias [dunkelbunt] biztosítja a jó hangulatot. A pénteki estét a romániai elektronikus zene királya, a Șuie Paparude zárja, koncertjük 23:30-tól kezdődik.

Szombaton 17 órától Luppinger Attila, a tehetséges 13 éves gitáros Wings od Hope együttesének fellépése indítja a főszínpadi programot, ezt követően 18:30-tól az ugyancsak sepsiszentgyörgyi, ritmusos kelta zenét játszó Selfish Murphy koncertezik. A két zenei nagyágyút felvonultató Póka-Tátrai reGeneráció 20 órakor kezd a főszínpadon, majd 22 órától a népszerű és titokzatos moldovai csapat, a Carla’s Dreams lép a közönség elé. Szombaton a programot Pannonia Allstars Ska Orchestra zárja, a Szent György Napok visszatérő vendégének koncertje 23:30-kor kezdődik.

Vasárnap 17 órától az erdélyi zenei palettán sajátos hangot képviselő Koszika & The HotShots kezd a főszínpadon, majd 19 órától a legendás skót hard rock együttes, a Nazareth tart koncertet. A zárókoncertet 21 órától Bródy János adja, aki ezúttal a Ráadás című műsorával érkezik, amelyben néhány régebbi dal újraértelmezése mellett vadonatúj szerzemények szerepelnek és természetesen felcsendülnek a közönség kedvenc slágerei is. 

Tűzijáték-show a Pyronale nyertesétől

Idén is lesz tűzijáték, amelyet a Pyro Events Team – Fireworks Design mutat be. A brassói csapat tavaly ősszel a legrangosabb, meghívásos pirotechnikai versenyen vett részt, a berlini Pyronalen, ahonnan nemcsak a közönség díját, de a szakmai zsűri fődíját is hazahozta. A tizenegy éve alapított cég az elmúlt években Dél- és Kelet-Európa egyik legrangosabb pirotechnikai vállalatává nőtte ki magát, több mint 700 tűzijáték show van a hátuk mögött.

Többek között olyan művészeknek biztosítottak látványos showt, mint Havasi Henrik, Omega, David Guetta, Avicii, ATB, Voltaj, vagy a Szent György Napokon idén fellépő Carla`s Dream csapatának fellépést gazdagították, de jelen voltak az Untold fesztiválon és az Electric Castle-n is. A legmodernebb és környezetkímélő pirotechnikai eszközöket használják, Sepsiszentgyörgyön már többször is ők biztosították a városnapok látványos fináléját. 

Korszerű színpadtechnika 

Idén a főszínpad visszakerül a megyei tanács elé, bukaresti és nagyszebeni színpadtechnikai cégektől bérelik a felszerelést. Egy 13 méter széles, 10 méter mély, 8.5 méter magas színpadot építenek meg, háttérben 9x4,2 méteres, nagyfelbontású ledfallal, amelynek összterülete 40 négyzetméter. A világ nagy színpadain használt D&B J series hangrendszerrel dolgoznak, amelynek teljesítménye 80 ezer W, és az egyre elterjedtebb ledes intelligens fényeket használják.

Gondolva a távolabb álló nézőkre is, a koncertek alatt óriáskivetítőn többkamerás közvetítést lehet majd követni. A szervezők arra is odafigyelnek, hogy a Gábor Áron téren lakó sepsiszentgyörgyiek a legkisebb zajszennyezésnek legyenek kitéve, olyan hangrendszert alakítanak ki a színpadon, amelyek megszűrik a hátrafele terjedő zajokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?