A Franz Ferdinand is fellép az Electric Castle-en

Az utóbbi két évtized egyik leginnovatívabb indie-rock csapata, a Franz Ferdinand is ott lesz az Electric Castle fesztiválon. További fellépőket is bejelentettek kedden a szervezők.

A Franz Ferdinand 3 éves szünet után lép fel ismét színpadon, és az egyetlen kelet-európai koncertjüket tartják Bonchidán, közölték a szervezők. A Franz Ferdinand egy egész generációval fedeztette fel újra a dadát és az orosz avantgárd művészetet. Sosem voltak konfliktuskerülőek, legutóbbi „áldozatuk” Donald Trump, akiről a „Demagogue” című legutóbbi daluk szól. Bonchidán legutóbbi dalaik és újdonságok si elhangzanak majd.

A fesztivál szervezői további fellépőket is bejelentettek, például az UNKLE-t, akik a nagyszínpadokra is felvitték a trip-hopot, most pedig új dalaikat hozzák az EC-re, ZEDD-et, a 27 éves house DJ-t, aki először jár majd Romániában, Paul Van Dyk holland DJ-t, aki elsőként nyert Grammyt elektornikus zene kategóriában és szintén először lép fel romániai színpadon.

Visszatér a megalakulásának 20 éves évfordulóját ünneplő Dub Pistols, és fellép Cedric Gervais, Youngr, Dimension, Mike Skinner, MistaJam, Counterfeit, valamint két olasz név, akik inkább berlini és ibizai klubokból lehetnek ismerősek: Mind Against és Francesca Lombardo.

5 kelet-európai fellépőt is bejelentettek: az ukrajnai Onuka, és a ska-t a népzenével kombináló Bohemian Betyars. Az eddig bejelentett több mint 200 fellépő teljes listája az Electric Castle honlapján böngészhető.

A fesztivál szervezői azt is bejelentették, hogy 9 színpaddal készülnek, kettőnél fedél alatt lehet majd bulizni. Bérletet 399 lejért lehet váltani március 23-ig.

Kapcsolódók

Kimaradt?