Improvizációs esttel köszönti a színház világnapját a Csíki Játékszín

Március 27-én a Csíki Játékszín és az Ólommadár „fel le ki beUGRÓ” címmel improvizációs estet tart a színház világnapja alkalmából. A Csíki Játékszín színészei a Csíki Moziba várják az érdeklődőket.

Szórakoztató improvizációs színházi estet tart Csíkszeredában a színház világnapja köszöntésére a Csíki Játékszín. A társulat a Csíki Mozi színpadán rögtönzésekkel mulattatja a közönséget március 17-én, hétfőn, 19 órától.

A társulat által időszakosan kínált „öröm-játszás” – így fordította le tavaly Nagyszombaton a közönségnek Kosztándi Zsolt színművész játékvezetőként, a társulat akkori improvizációs előadásának címét – élvezetes előadássá kerekedik ki, gyakorlatilag élesben, a játékvezető „szerkesztett” előadásában. Különféle helyzetgyakorlatokban virtuskodtak a játékokba önkéntesen benevező színművészek, s a spontaneitásukból olykor nyakatekerten izgalmas, váratlan csattanókban végződő kisjelenetek füzére kerekedik ki. A műfaj nem szokatlan a társulatnak: tavaly, éppen a húsvéti volt az első nagyszínpadi improvizációs előadásuk, ám kultúrkocsma-környezetben rendszeresen fellépnek.

Az előadás gyakorlatilag egy nyitott színpadi műhely, és minden előadás egyedi és megismételhetetlen: mindig ott, mindig csak akkor születik meg. Ettől válik „élessé” minden pillanat, a nézők pedig élvezettel mérhetik: milyen rutinnal és milyen hangulatban üzemel kinek-kinek a színészi rögtönzőkészsége. De a legélvezetesebb, emlékeink szerint, talán az, ahogyan egymás partnereiként dolgoznak össze a színművészek.

A nézőknek nem árt arra is fölkészülni: egyik gyakorlatnál maguk „rendelhetik” meg a színpadi bravúrt, hiszen megszokott, hogy a játékmester a kivilágított nézőtérről kér röpködő impulzusokat, ötleteket, avagy rendelést arra: milyen személyiséget, hol, milyen helyzetben, kivel hozzanak helyzetbe a színművészek.

Jegyek a március 27-i előadásra elővételben kaphatók a színház jegypénztárában és előadás előtt a helyszínen. Helyfoglalásra a 0266-314472-es valamint a 0751-039026-os telefonszámokon van lehetőség.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?