„Kötelező” filmeket vetít a párizsi Cinémathèque hangulatában egy új kolozsvári filmklub

Új filmklub indul szerdán a Sapienta-EMTE kolozsvári filmművészet, fotóművészet, média szakán. A Sapi-Mozi-Téka a filmtörténet klasszikusait mutatja be a legendás párizsi Cinémathèque hangulatában: nagyvásznon.

A filmklubot kéthetente, szerdánként este hattól szervezik meg a Sapientia tordai úti Aulájában. A vetítéseket kötetlen beszélgetések követik, a belépés ingyenes, a filmeket lehetőség szerint magyar felirattal tűzik műsorra. A filmklub házigazdája Jakab-Benke Nándor.A filmklub elsőként a francia újhullámos rendező Eric Rohmer kereken 50 éves alkotását, A férfigyűjtőt (La Collectionneuse, 1967) vetíti.

„Adrient, a piperkőc műgyűjtőt elhagyta a barátnője, Carole. A férfi a Riviérán szeretne és tudna felejteni, kikapcsolódni. A nyugalmát azonban megzavarja Haydée felbukkanása. A szabados életet élő lány valósággal habzsolja az életet és a férfiakat. Adrien megpróbálja visszautasítani a közeledését, és inkább a barátjával, Daniellel akarja őt összehozni. Végül mégis románc alakul ki közöttük. Adrien azonban gyorsan elválik tőle, és megpróbálja a korábbi barátnőjét, Carole-t visszahódítani” – olvasható a film ajánlójában. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Kapcsolódók

Kimaradt?