Döntőbe került hat román és egy magyar fotós a Sony World Photography Awardson

Hat román és egy magyar fotós is döntős a Sony World Photography Awardson. A világ legnagyobb fotópályázatát tíz éve szervezik meg négy kategóriában: Professzionális, Nyílt, Ifjúsági és Diák Fókusz.

A Professzionális kategória Építészet szekciójában Adi Bulboacă bukaresti és Hlinka Zsolt budapesti fotós lett döntős. Bulboacă a Balaton partján levő Silver Beach szállodáról készült sorozatával, Hlinka pedig a Városi Szimmetria című, Duna parti épületekről készült fényképeivel nyerte el a zsűri elismerését. A Professzionális kategória Mindennapok szekció döntőjébe Ioana Moldovan egy falusi háziorvosról készült sorozata került be.A Professzionlis kategória döntőseiként a fotósok az Év Fotográfusa díjra is esélyesek.

A Nyílt kategória rövidlistáján három román fotós nevével találkozhatunk: Sorin Rechitan a Természet, Radu Dumitrescu-Elian a Kultúra, Alex Andrieși pedig a Digitálisan Manipulált Fotók alkategóriákban ért el eredményt. Az Ifjúsági kategóriában döntős lett Taciu Rareș.

Az idei fotóversenyre 183 országból összesen több mint 227 ezer nevezés érkezett. A nyeremények között a Sony legújabb digitális képalkotó eszközei, a díjátadóra szóló utazás és a 25 ezer dolláros fődíj is szerepel. A nyertesek névsorát az április 20-i londoni díjátadón hirdetik ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?