Még egy bakit elkövettek az Oscar-gálán

Rossz címet olvastak fel a legjobb filmnek járó Oscar-jelöltek közül, ezzel az Oscar-díj történetének talán legnagyobb bakiját követték el a vasárnap esti Los Angeles-i gálán, de nem az egyetlent.

A legjobb filmnek járó díjat Faye Dunaway és Warren Beatty adta át. Bejelentették, hogy a legjobb film díját a Kaliforniai álom kapta, a stáb felvonult a színpadra és a producerek elkezdték köszönőbeszédüket, miközben a háttérben zavart mocorgás támadt, majd egyikük, Jordan Horowitz bejelentette, hogy a díjat valójában a Moonlight nyerte. Ezután Warren Beatty zavart magyarázkodásba kezdett.

Valójában az történt, hogy a ceremónia előtt mindig két borítékot készít elő az Oscar-szavazást lebonyolító The PriceWaterhouseCoopers cég, a színpad mindkét oldalára, hogy átadhassák a színpadra felvonulóknak, akik átadják majd a díjat a nyertesnek. Véletlenül a legjobb színésznő nevét tartalmazó borítékot nyomták Warren Beatty kezébe, aki a színpadon megmutatta Faye Dunawaynek, ő pedig mit sem sejtve felolvasta a Kaliforniai álom címét. A The PriceWaterhouseCoopers közleményben kért bocsánatot a bakiért.

Nem ez volt az egyetlen tévedés: az In Memoriam-videóba bekerült valaki, aki még él

A filmipar elhunyt hírességeire emlékező videóban a 2015 októberében elhunyt Janet Patterson, négyszeres Oscar-jelölt ausztráliai jelmeztervező (“The Piano,” “Portrait of a Lady,” “Oscar and Lucinda”, “Bright Star”) neve mellé egy még élő producer, Jan Chapman fotója került, írja a The Variety.

A videó ráadásul hiányos is volt: a tavaly elhunyt hírességek közül többen nem kerültek bele, például a televíziós karrierjéről ismert Garry Shandling és Florence Henderson. Kimaradt a hétvégén meghalt Bill Paxton is, bár rá szóban emlékezett a videót felkonferáló Jennifer Aniston.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?