Brecht-darabot mutat be a Tamási Áron Színház

Vasárnap este 7 órakor mutatja be Bertolt Brecht A városok dzsungelében című darabját a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház Porogi Dorka rendezésében.

Porogi Dorka előző sepsiszentgyörgyi rendezését a Kaisers TV, Ungarn. című Pintér Béla-darabot három éve teltházas közönség előtt játssza a sepsiszentgyörgyi színház. A rendező választása ezúttal egy összetettebb, költőibb szövegre esett, amely a szokatlan képzettársításokkal és képekkel elsősorban a befogadó érzékeire hat.Brecht az egyik legnagyobb német drámaíró. A városok dzsungelében című korai, 1923-ban megjelent drámája rendhagyó, provokatív, rafinált, sokrétű, friss alkotás. A darab két főszereplője George Garga (Kónya-Ütő Bence), egy fiatalember és Shlink (Pálffy Tibor), egy maláj fakereskedő. 

Kettejük példátlan, mindent felégető, mániákus harca családi és gazdasági helyzetet, individuumot és kapitalista hatalmat egyaránt fenyeget. „Ha teletömtök egy hajót emberi testekkel, hogy szinte szétreped, olyan magány lesz benne, hogy mind megfagynának”- írja Brecht. A hátborzongatóan kortárs darab költői, expresszionista eszközökkel teszi mérlegre a nők sorsának, a bevándorlók helyzetének, generációs konfliktusoknak, családi problémáknak és egy teljes társadalom széthullásának a kérdéseit, olvasható a színház közleményében.

A bemutatót követően február 28-án, kedden 19 órától ismét megtekinthető az előadás a színház Nagytermében. Jegyek a Kulturális Szervezőirodában, valamint interneten vásárolhatóak.

Kapcsolódók

Kimaradt?