Születésnapi Mátyás-előadás a kolozsvári bábszínházban

Híres meseszereplő királyunk 1443. február 23-án született Kolozsváron. Az ünnephez szombati előadásával csatlakozik a kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozata: 11 órától adják elő a Ha én lennék Mátyás király című produkciót.

„Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra. Kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mind emlékezetükbe vésték. Ez az előadás négy mesét olvaszt össze: egy nap leforgása alatt látjuk-halljuk Szabács várának ostromát, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától – megtudjuk, mi van legtöbb a világon, megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik, és végül, a gyerekek segítségével elbánunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is” – ismerteti az előadást a bábszínház közleménye.A darab szerzője, Demeter Ferenc a következőképpen vezeti fel az előadást: „Mi lenne ha én lennék Mátyás király? Vagy te? Tudnánk-e „olyan” igazságosak lenni? Mit érdemelnek a mai kolozsvári bírók? Egy jó királynak megbocsátani is tudni kell. Te is lehetsz Mátyás király! Ez az igazság!”

Alsó korhatár: 3 év
Az előadás időtartama: 60 perc
Szerző: Demeter Ferenc
Rendező: Urmánczi Jenő
Báb- és díszlettervező: Liviu Bora
Zene és dalszöveg: Csokán Raul, Urmánczi Jenő
Előadják: Lanstyák Ildikó, László Réka, Domokos Szabolcs, Okos Attila Ákos
​Hangosító: Cebrat Szilárd, világosító: György Tamás, díszletező: Balog Ferencz, Tóthpál Tamás, ügyelő: Kovács Ferenc, plakátterv: Pál Botond

Jegyek válthatóak előadás előtt egy órával a bábszínház pénztáránál, illetve minden nap reggel 8 és délután 16 óra között jegyfoglalás lehetséges Sipos Krisztina közönségszervezőnél a következő telefonszámon: 0731837693.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?