Ismét Marosvásárhelyen szervezik meg a Versünnep erdélyi elődöntőjét

Március 16-án, csütörtökön 16 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében szervezik meg a Versünnep erdélyi elődöntőjét.

A Versünnep Fesztivált a Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Magyar Művészeti Akadémia rendezi meg. A rendezvénysorozat tizenkét éve indult útjára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelven született irodalmi alkotásokra és népszerűsítse a művészi versmondást, áll a szervezők közleményében.A megmérettetésre hivatásos színművészek és előadóművészek, továbbá a szakirányú közép- és felsőoktatási intézmények 18. életévüket betöltött hallgatóinak jelentkezését várják mondott vers, megzenésített művek és képző- vagy filmművészeti alkotások kategóriákban.

Az előadók kortárs és klasszikus költeményekkel – 2017-ben a 200 évvel ezelőtt született és 135. évvel ezelőtt elhunyt Arany János, a 140 évvel ezelőtt született Ady Endre vagy a 130 évvel ezelőtt született és 50 éve elhunyt Kassák Lajos egy-egy alkotásával jelentkezhetnek.

Az erdélyi elődöntőre a pr.office@nemzetiszinhaz.ro email címen lehet jelentkezni 2017. február 15-én, szerdán éjfélig. A Versünnep Fesztivál döntőjét 2017. április 9-én rendezik meg a budapesti Nemzeti Színházban. További részletek itt olvashatóak.

Kapcsolódók

Kimaradt?