Triplicate – új albummal jelentkezik a 75 éves Bob Dylan

Új kiadvánnyal jelentkezik az Oscar-, Golden Globe-, Grammy- és immár irodalmi Nobel-díjas Bob Dylan. A Triplicate című háromlemezes gyűjtemény március 31-én jelenik meg, az anyag harminc klasszikus amerikai dalt mutat be, amelyeket ebből az alkalomból rögzített a zenész.

A három korong külön címet kap (Til' the Sun Goes Down, Devil Dolls, Comin' Home Late), és tematikus bontásban egyenként tíz-tíz dalt tartalmaz. A Jack Frost producerrel készített alkotás Bob Dylan 38. stúdióalbuma, és az első új megjelenés a tavaly év elején kihozott Fallen Angels óta – közölte a kiadó Sony Music magyarországi forgalmazója, a Hear Hungary Music kedden az MTI-vel.

A Triplicate a három CD-s változat mellett tripla bakeliten és limitált kiadású tripla deluxe vinylen is beszerezhető lesz és előrendelhető. Az I Could Have Told You című dal már meg is hallgatható a legnépszerűbb videomegosztó oldalon.

A 75 éves Dylan a Triplicate-tel folytatja az előző két lemezzel (Shadows in the Night, Fallen Angels) kezdett sorozatot, vagyis zenekarával klasszikus amerikai dalokat játszik fel a saját értelmezésében. A közönség és a szakma is kedvezően fogadta ezeket az anyagokat, amit a Grammy-díj jelölés is bizonyít. A Fallen Angels több mint tucatnyi, a Shadown in the Night csaknem húsz országban nyitott a Top 10-ben. 

Bob Dylan pályafutása során több mint 125 millió albumot adott el, tavaly az irodalmi Nobel-díjat is neki ítélték. A zenész április elején három koncertet is ad Svédországban, az amerikai énekes többek között előadást tart majd a Svéd Akadémián – ez az előfeltétele annak, hogy megkapja a 8 millió svéd koronával járó elismerést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?