Ezeket a szerzőket kölcsönözték legtöbben Sepsiszentgyörgyön 2016-ban

Közzétette a 2016-ban leggyakrabban kölcsönzött száz szerző listáját a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár. A legnépszerűbbek egyértelműen a gyerekkönyvek: Geronimo Stiltont, a Rágcsáló Hírek főszerkesztőjét 621-en kölcsönözték ki egy év alatt, utána Bartos Erika (Bogyó és Babóca), Jeff Kinney (Egy ropi naplója) és Marék Veronika (Boribon) következik a listán.

A gyerekkönyvek a 2015-ös listavezetőt, Agatha Christie-t a hatodik helyre szorították vissza. Az első tíz legnépszerűbb szerző között van még Nora Roberts, Lainer Laura (A Szent Johanna gimi), Rachel Renée Russel, Berg Judit és Holly Webb. 2015-ben az első tíz legtöbbet kölcsönzött szerző Jókai Mór, Mihail Sadoveanu, Szabó Magda, Mikszáth Kálmán, Antoine de Saint-Exupéry, Wass Albert, Móricz Zsigmond, Ion Luca Caragiale és J. K. Rowling volt.A legnépszerűbb magyar szerző 2016-ban a gyermekkönyv-szerzőkön kívül a romantikus regényeket író Fábián Janka (11. hely), a legnépszerűbb román szerző pedig Ion Luca Caragiale (25. hely). Román szerzők közül egyébként csak kötelező olvasmányok szerzőit találtuk a listán.

A magyar szerzők között is túlsúlyban vannak a kötelező olvasmányok szerzői, de szerepel néhány kortárs szerző is, például Esterházy Péter a 35. helyen – ő például nem került fel a 2015-ös listára –, Bán János sci-fi író (60. hely), Popper Péter (73. hely), Dragomán György (73. hely) vagy Csernus Imre (95. hely). A leggyakrabban kölcsönzött szerzők listája itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?