Megszűnik az Európa Kiadó zenekar. Vagy csak átalakul?

Alig két hónappal új lemezük bemutatása után megszűnik jelenlegi formájában az Európa Kiadó. A döntést a Facebookon jelentették be a zenekar tagjai, írja a hvg.hu.

Kedden délután a zenekar gitárosa, Kirschner Péter a következőket írta ki Facebook-oldalára: „Az Európa Kiadó zenekar működése a korábbi formájában a napokban véget ért. Az elmúlt évek során az Európa Kiadó működése szellemében és gyakorlatában egyre inkább eltávolodott attól, ahogyan azt a tagjai ideálisnak vagy legalább megfelelőnek tartották volna, a zenekari műhelymunka öröme elveszett, de az új dalok sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket”.

Kirschner Péter bejegyzésében megjegyzi, hogy a december elején bemutatott új lemezzel sem volt elégedett, ahogy a zenekar többi tagja sem.A zenekarvezető Menyhárt Jenő később a zenekar hivatalos közösségi oldalán nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, szerinte csak egy korszak zárul le a zenekar történetében, és tavasztól új felállásban lép majd színpadra a zenekar.

Az underground csapat a feloszlott URH három tagjából, Menyhárt Jenőből, Kiss Lászlóból és Salamon Andrásból alakult 1981-ben. 2013-ban húsz év szünet után jelentetett meg új dalokat, majd 2016 decemberében ismét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?