Kedvezményes január a kolozsvári színházban

Három januári stúdióelőadásra vásárolható kedvezményes jegycsomag a kolozsvári színházban, derül ki az intézmény közleményéből.

A pelikán, a #hattyúdal és az Öregek könyve előadásokra érvényes csomag 30 lejes egységáron vásárolható meg a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986).

A kedden, január 17-én este 8 órától műsorra tűzött A pelikán Felix Alexa rendező szerint annak a világnak a képe, amelyben élünk: cinikus, tele lappangó erőszakkal, amely olykor kirobban a mélyből.A Sinkó Ferenc által rendezett #hattyúdal az öregedéssel járó nehézségek kérdéskörét járja körül kortárs színházi eszközökkel, Csehov egyfelvonásosát véve alapul. Az előadásra csütörtökön, január 19-én este 8 órától kerül sor a stúdióban.A Szilágyi Domokos azonos című versfolyamából készült Öregek könyve című előadást Plugor Sándor illusztrációi inspirálták. „A szöveg hangulata lenyűgözően álomszerű, ezt próbáltuk megteremteni az előadásban is. Az álomszerű terek, az elalvás előtti állapotok, a véletlenszerűség, az őrület a vers azon alkotóelemei, amelyek képzeletünket leginkább mozgósították.” – nyilatkozta Mihaela Panainte rendező az alkotófolyamatról. Az előadásra január 26-án 6 órától kerül sor, az előadás alatt Szabó Kinga játszóház-vezető ingyenes verses-játékos foglalkozást tart a gyermekeknek.

Kapcsolódók

Kimaradt?