A csernobili atomkatasztrófa a témája a Váróterem Projekt következő előadásának

A kolozsvári Váróterem Projekt következő bemutatója a Reacting Chernobyl, a 30 évvel ezelőtti csernobili atomkatasztrófa témáját körüljáró előadást január 17-én este 8-ra tűzték műsorra a ZUG.zone-ban.

Cosmin Matei, az előadás rendezője Svetlana Aleksievici, a Nobel-díjas fehérorosz írónő Csernobili ima című könyvében leírt vallomásokra és az általa végzett tudományos kutatásokra alapozva rendezte meg az előadást, amely a katasztrófa fájdalmas következményeire reflektál.

A gyerekjáték és a komoly, erőteljes témák szembehelyezésével a csapat proaktivitásra és közös reflexióra hívja a nézőt.

Rendező: Cosmin Matei Dramaturg: Raluca Sas-Marinescu Színészek: Sebők Maya, Pál Emőke, Udvari Tímea, Imecs-Magdó Levente, Csepei Zsolt, Hatházi András Rendezőasszisztens, technika: Sipos Júlia

Januárban folytatódnak a ZUG állandó programjai is. Hétfő esténként 21 órától a JamZug nyitott zenei improvizációs műhely, illetve a Lugosi Béla Filmklub váltja egymást. A Lugosi Béla Filmklub ebben a hónapban az Ecce homo Homolka (Jaroslav Papousek, 1969) című filmet vetíti január 16-án, valamint a Kiraware Matusko no issho (Tetsuya Nakashima, 2006) című filmet január 30-án. 26-án és 27-én 20:00 órától a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színházművészeti és Televízió Kar diákjainak a Mennyi? című előadását láthatja a közönség, Hatházi András rendezésében.

Kapcsolódók

Kimaradt?