Kölcsey szülőhelyén ünnepel a református egyház

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület a Tasnádi Református Egyházközséggel közösen ismét Sződemeter református templomában ünnepli a Magyar Kultúra Napját, 2013. január 22-én, délután 4 órakor. Ezen a helyen született és itt is keresztelték meg a Himnusz szerzőjét, Kölcsey Ferencet.

szodemeter2 resize

"Éppen 190 évvel ezelőtt fejezte be a Nemzeti Ima szövegét Kölcsey Ferenc, aki munkásságával a magyarság szolgálatát és jövendőjét mindenekelőtt tartotta, ezzel kifakíthatatlan tekintélyt és hitelt szerezve, nemcsak önmagának, hanem a Tiszántúl magyarságának, közelebb Partium népének" –áll a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökének szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. –

"A Magyar Kultúra Napján Krisztus mellénk áll, amint az Emmaus felé igyekvők mellé. Lukács evangéliuma hangsúlyozza: Miközben beszélgettek és vitatkoztak egymással, maga Jézus is melléjük szegődött, és együtt ment velük.(Luk.24,15) Jöjjetek, halljuk együtt Isten igéjét, ünnepeljük a magyarok kincseit Sződemeteren, kultúránk kiemelkedő bölcsőhelyén!" – írja Csűry István püspök.

Kimaradt?