Pénteken kezdődik az adventi könyvvásár Kolozsváron

Az IDEA Könyvtér és a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara negyedik alkalommal szervez Adventi Könyvvásárt Kolozsváron. A péntektől vasárnapig tartó rendezvény szervezői könyvbemutatókkal és gyermekmegőrzővel is készülnek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának épületében (Tordai út 4. sz.) lehet válogatni a 95 kiadó mintegy 1000, jelentős árleszállítással, kiadói áron kínált portékájából. Azok pedig, akik inkább ajándékutalvánnyal lepnék meg szeretteiket, kedvezményes áron juthatnak hozzá az Idea Könyvtér standjánál, olvasható a szervezők közleményében.

Akik 50 lej feletti értékben vásárolnak könyvet, tombolán nyerhetik meg a 10, egyenként 100 lejes könyvcsomag egyikét.

A szervezők szeretnék, ha az idei rendezvény is hozná a tavalyi évekhez mérhető sikert, ezért az esemény továbbra sem csak vásárlásról szól, hanem minden napra jut egy-két könyvbemutató is.

Ráadásul idén a kisebbekre is gondoltak, akiknek így már cseppet sem lesz unalmas a vásár: Margóval, a Dadusközvetítővel együttműködve minden nap 15–19 óra között egy gyerekmegőrző is üzemel majd, hogy a szülőknek is jusson a sok jóból, legyen az könyv vagy programpont.

Az Adventi Könyvvásár ünnepélyes megnyitójára pénteken 11 órakor kerül sor. A vásár a továbbiakban a december 16–18-i hétvégén, péntektől vasárnapig 11 és 19 óra között ingyenesen látogatható az egyetemi épületben.

A szintén ingyenes gyerekmegőrző a könyvvásár ideje alatt 15 órától várja a 2,5 évnél idősebbeket egy kis fadísz- és hangszerkészítésre, zenélésre, kézműveskedésre vagy legózásra.

Az Adventi Könyvvásár részletes programja itt olvasható.

Kapcsolódók

Kimaradt?