Erdélyben turnézik Pély Barna

Péntektől a következő vasárnapig turnézik Erdélyben Pély Barna. A magyar könnyűzenei életben egy évtizede mozgó énekes és zeneszerző hét városban tart szerzői estet.

November 4-én, pénteken a marosvásárhelyi Jazz & Bluesban lép fel, szombaton a kolozsvári Bulgakov Café ad helyet a szerzőnek. 9-én, szerdán a székelyudvarhelyi G Caffé, csütörtökön a csíkszeredai Ólommadár, pénteken a sepsiszentgyörgyi INdiVINO várja a közönségét, szombaton pedig Kézdivásárhelyen, a Café Jazzben, vasárnap a nagyszebeni Artium Kávézóban zenél.

Pély Barnát énekes-zeneszerzőként a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi. Saját szólókarrieje építése mellett jelenleg is a B The First és a  United énekes-gitáros frontembere és dalszerzője.

2003-tól 2006-ig zsűritagként, 2010-ben szakmai tanácsadóként résztvevője volt a  Megasztárnak, 2007-től a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének Jazz-ének Szakvezetője. 2016-ban a Dal 2016 (Eurovíziós dalverseny) legjobb 18 dala közé jutott a B the First - You told me that you loved me című dalával.

Ezen az akusztikus koncerten egy lábdob szerű stomp box, egy looper, és egy finoman effektezett bluest gitár van nála, ami bőven elég ahhoz, hogy táncra perdüjön a szívünk, vagy éppen a bensőséges hangzással könnyet csaljon a szemünkbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?