Hamarosan újra járhatnak moziba a sepsiszentgyörgyiek

Sepsiszentgyörgyön befejeződtek a régi Művész Mozi épületének felújítási munkálatai, elkészült a két korszerűen felszerelt moziterem, jelenleg toborozzák az alkalmazottakat. Az új Művész mozit a Kónya Ádám Művelődési Ház működteti majd, amely tíz állás betöltésére hirdetett versenyvizsgát.

A Művész Moziba két filmvetítőt, két takarítót és teremfelügyelőt, valamint három pénztárost keresnek, további három személy a Kónya Ádám Művelődési ház tevékenységét segíti majd, illetve filmközpontú rendezvényeket szervez.Lázár-Prezsmer Endre, a művelődési ház munkatársa elmondta: november 4-ig lehet jelentkezni a meghirdetett állásokra, ezután betanítják az új munkatársakat. Hozzátette: a Művész mozi műszakilag készen áll a filmvetítésekre, de az induláshoz még több engedélyt is be kell szerezzenek. 

Mint arról beszámoltunk az 1968-ban épített 500 férőhelyes Művész mozi épületét 1989 után bérbe vette egy brassói vállalkozó, aki sokáig diszkót működtetett benne. Bár a bérleti szerződése korábban lejárt, az önkormányzat hosszas pereskedés után 2011-ben tudta kilakoltatni a vállalkozót.

A Művész mozi korszerűsítése három évvel ezelőtt kezdődött. Az 5,2 millió lejbe kerülő munkálatok 80 százalékát a fejlesztési minisztérium finanszírozta a többit helyi költségvetésből fedezték.

A korszerűsítés révén megoldódott a két sepsiszentgyörgyi színház székhelyproblémája is. A két, egyenként 80 férőhelyes 3D-s technológiával felszerelt moziterem mellett kialakítottak egy moduláris előadótermet, amelyet tavaly december 1-én átadtak az Andrei Muresanu Színháznak, amely azóta rendszeresen szervez ott előadásokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?