Blues és Marosvásárhely: hétvégi fesztivált kap a műfaj

Hazai, magyarországi és amerikai blues együttesek, zenészek koncerteznek pénteken és szombaton este Marosvásárhelyen a Jazz&Blues Clubban.

Demeter József Döme, a blues fesztivál ötletgazdája és szervezője elmondta, a marosvásárhelyiek körében nagy népszerűségnek örvend a műfaj, a különböző blues-estek, blues-énekesek fellépései mindig telt ház előtt történnek. A közönség kiszolgálása mellett az is fontos a szervezőnek, hogy a fiatal, vagy kevésbé ismert formációk számára lehetőséget nyújtson a bemutatkozásra, a tapasztaalatszerzésre. Ezeket a szempontokat figyelembe véve péntek és szombat este hat együttest hallgathat a közönség.

Romániában kevés blues fesztivált szerveznek, Segesváron, Brassóban és Suceavan, Marosvásárhelyen második alkalommal kerül sor a rendezvényre – mondta Demeter József, hozzátéve, hogy a tervei között szerepel jövőben a fesztivál bővítése, workshopok szervezése. Éppen ezért nyitott a rendezvény minden projekt számára, amely alapja a blues. A közönség soraiban a 18 évestől a 80 évesig minden korosztály megtalálható.

Péntek este 9 órakor a Storytellers Acoustic Blues Experience romániai együttes kezdi a fellépések sorát, majd következik Pély Barna, a a magyar könnyűezenei élet egyik sokszínű és meghatározó alakja, illetve a Foxy Lady Band női blues zenekar, amely külön színfoltja lesz a fesztiválnak – ismertette a programot a szervező.

Szombaton Rareș Totu román blues-zenész és az Amerikából érkező Dean Bowmann lép közönség elé, majd Ferenczi György&RackaJam Magyarországról és végül a marosvásárhelyi Cherry együttes, amely még a 90-es évek elején alakult egy üveggyári munkás, egy kántor és egy asztalos közös projektjeként. 

Kimaradt?