Eltűnt a Nobel-díjról szóló sor Bob Dylan weboldaláról

Bob Dylan hivatalos weboldalán egy héttel az irodalmi Nobel-díj kihirdetése után megjelent egy félmondat az elismeréssel kapcsolatban, de egy nappal később eltűnt.

Miután a Svéd Akadémia feladta, hogy az irodalmi Nobel-díj 2016-os kitüntetettje, Bob Dylan személyesen fog reagálni az elismerésre, csütörtökön egy apró utalás jelent meg az énekes hivatalos weboldalán: a dalszöveggyűjteményét reklámozó posztot frissítették a díj hírével.

A néhány szó – „az irodalmi Nobel-díj nyertese” - péntekre eltűnt a weboldalról. Nem tudni, hogy a díj megemlítése, majd eltávolítása az énekes tudtával történt-e, könnyen előfordulhat, hogy Bob Dylan teljes mértékben a menedzserére bízza a weboldalon megjelenő tartalmat.

Bob Dylan mindig ragaszkodott ahhoz, hogy semmilyen kategóriába ne legyen besorolható, hívja fel a figyelmet a The Guardian. Erre utal meglepetésszerű feltűnése a Victoria’s Secret fehérnemű, a Cadillac és a Chrysler autógyártók vagy a Pepsi reklámokban is.

Sara Danius, a Svéd Akadémia titkára korábban azt mondta, nem nyugtalankodik Bob Dylan hallgatása miatt, illetve azért, hogy nem tudni, jelen lesz-e a december 10-i díjátadó gálán. „Akár eljön, akár nem, ez egy nagy ünnep lesz, és a díj őt illeti” – mondta a titkár.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?