Bőrszerelem – Pest megyei iparművész kiállítása nyílt meg Csíkszeredában

Garajszki József festményeiből és rajzaiból nyitottak tárlatot csütörtök este a Megyeháza Galériában. A csíkszeredai kiállítás megnyitón elhangzott, a 82 éves képző- és iparművész „nagy szerelme” a bőr.

Garajszki József képző- és iparművész válogatott alkotásaiból szemlézhetnek a műkedvelők a Megyeháza Galéria csütörtök este megnyílt kiállításán. Hargita Megye Tanácsa és a Pest Megyei Önkormányzat közös szervezésében létrejött tárlaton a jelenleg 82 éves, az Iparművészeti Főiskolán diplomázott alkotó festményei és rajzai mellett bőrplasztika munkáiba is betekintést nyerhetünk.

A csütörtöki megnyitón házigazdaként Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint jelezte, az eseménynek kultúrpolitikai jelentősége is van: Hargita megye testvérmegyéje, Pest megye küldöttsége hozta el a tárlatot, mintegy testvéri bemutatkozásul.

Ezt erősítette meg beszédében Szabó István is. Pest megye közgyűlésének elnöke kiemelte, fontosnak tartja, hogy a közös nyelvünk, kultúránk, történelmünk mellett ki-ki a művészetét is megmutathassa egymásnak.

A tárlatnyitón Varga László fafaragó művész szólt az alkotóról, üdvözletét is közvetítve a csíkiaknak, mivel egy nappal a tárlatnyitó előtt Garajszki József sajnos kórházi kezelésre szorult, így nem lehetett jelen a megnyitón. Varga László részletesen ismertette Garajszki életútját, aki belsőépítészeti munkái mellett párhuzamosan festett, rajzolt, és faragott.  Úgy értékelte, hogy „poézis” árad műveiből, lett légyen az akvarell, viaszkréta, kollázs, vagy éppen a „nagy szerelem”, a bőr, amelyet változatos technikákkal hasznosít bőrplasztikáin.

A tárlat november 14-ig tekinthető meg - akár éjjel is - a megyei tanács épülete alsó szintjén található Megyeháza Galériában.

Kimaradt?