Elkezdődött a Bookfest Könyvszalon Kolozsváron

​A Bookfest Könyvszalon 5. kolozsvári kiadása csütörtöktől vasárnapig tart. A rendezvényen több mint 10 000 könyv várja a vásárlókat, akár 50 százalékos kedvezménnyel a sétatéri Kaszinó épületében.

A Humanitas Kiadó többek között Neagu Djuvara történész 100. születésnapjára összeállított kötettel lesz jelen a könyvvásáron (444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara). A RAO kiadó egyik újdonsága Andrea C. Hoffmann és Farida Khalaf Farida története. A lány, aki legyőzte az ISIS-t (Povestea Faridei. Fata care a învins ISIS) című könyvének román fordítása.

A Polirom kiadó standjánál megvásárolható Simona Antonescu 2015-ben a Román Irószövetség által kitüntetett regénye, a Királyi udvar fotográfusa (Fotograful Curții Regale) és Niall Ferguson harvardi professzor A pénz felemelkedése. A világ pénzügyi története. (Ascensiunea banilor. O istorie financiară a lumii) című könyvének román fordítását.

Pénteken este 6-tól levetítik Radu Băzăvan Fokhagyma (Usturoi) című nagyjátékfilmjét, amely független produkcióként készült, kolozsvári színészek közreműködésével. A film két, különböző etnikumokhoz tartozó erdélyi fiú kalandos utazásán keresztül a határok nélküli barátságról szól.

A kolozsvári Bookfest Könyvszalon naponta reggel 10 és este 8 óra között látogatható, a vásárra és a rendezvényekre a belépés ingyenes. Bővebb leírás a rendezvényről itt található.

Kapcsolódók

Kimaradt?