Meghalt Ioan Gyuri Pascu

Meghalt szívinfarktusban hétfő hajnalban Ioan Gyuri Pascu. A népszerű színész és zenész, a Divertis csoport alapítója 55 éves volt – írja a Mediafax.

Ioan Gyuri Pascu jó ideje visszavonultan élt az egészségügyi problémái miatt. A színész 1961. augusztus 31-én született a Szeben megyei Szentágotán. Édesanyja félig magyar volt, és Pascu is beszélt magyarul.

A kolozsvári BBTE bölcsészkarán végzett, román-spanyol szakon. Zenei karrierjét 1978-ben kezdte Szászmedgyesen, a Divertis nevű szatirikus csoportba 1987-ben lépett be. Több nagyjátékfilmben és színdarabban is játszott. 1992-ben megalapította a Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers nevű dzsesszegyüttest, amellyel több rangos fesztiválon vett részt. Szintén 1992-ben egy független lemezkiadót is alapított, Import Service Tempo néven.

A Divertisből 2007-ben kilépett, hogy idejét a színészi és zenei karrierjének szentelje. Egészségügyi problémái 2010-ben kezdődtek, ekkor utalták először kórházba szívpanaszokkal. Környezete ezt összefüggésbe hozta a magánéleti problémáival.

Kimaradt?