Őszi színházi különórák Kolozsváron

Középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak és felnőtteknek is szervez edukatív színházi különóra-sorozatot a Kolozsvári Állami Magyar Színház.

A 2016/17-es évadban is folytatódik az ESziK vagy isszák? edukatív színházi különóra-sorozat a kolozsvári színházban – adta hírül az intézmény. Az oktatási program segíti a nézőket felkészülni a színházi előadásokra, valamint fogódzókat nyújt a színházi élmény feldolgozásához. A program célja, hogy a résztvevők szociálisan érzékeny színházszeretőkké és -értőkké váljanak.Az őszi időszakra két csomagot kínál a színház, ezúttal középiskolások, valamint felnőttek és egyetemisták számára. 

A Hagyod magad megérinteni? témájú foglalkozás középiskolásokkal járja körül az érintettség és közömbösség témaköreit, a Hedda Gabler és A mélyben előadások kapcsán. A foglalkozások vezetői László Éva pszichológus és Kocsis Tünde rendező, drámapedagógus. Jelentkezési határidő: október 1.

Felnőtteknek és egyetemistáknak szól a Leépülés / felépülés témájú foglalkozás-sorozat, melyben az Öregek könyve, a Julius Caesar és A mélyben előadások kapcsán az egyéni és a társadalmi leépülés kérdésköréről gondolkodnak közösen a résztvevők Kocsis Tünde drámapedagógus, Berszán Lídia tanár, családterapeuta, valamint Berszán István író, irodalom- és gyakorláskutató vezetésével. Jelentkezési határidő: október 8.

A foglalkozásokra jelentkezni a katalin.deak@huntheater.ro címen lehet, bővebb információ ugyanitt kérhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?