Berlusconiról forgat játékfilmet a La Grande Bellezza rendezője

Az Oscar-díjas olasz rendező, Paolo Sorrentino Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökről és belső köréről forgat filmet.

Most készül a forgatókönyv, amelynek munkacíme Loro (jelentése „Ők”, vagy, L'oro írásmóddal, „arany), a forgatást pedig már 2017 nyarán elkezdhetik – írja a The Variety.

Sorrentino korábban már rendezett filmet megosztó politikusról: a maffiakapcsolatokkal vádolt volt miniszterelnök, Giulio Andreotti életéről (Il Divo), most pedig az elmúlt húsz év legjelentősebb olasz politikusának pályája ihlette meg.A rövidesen 80 éves Silvio Berlusconi visszavonult a közélettől: a nyáron szívműtétje volt, a múlt hónapban pedig eladta futballklubja, az AC Milan részvényeit is egy kínai konzorciumnak.

A filmet Sorrentino eddigi filmjeihez hasonlóan az Indigo Films gyártja majd, de a Berlusconi érdekeltségi körébe tartozó Medusa, bár Sorrentino két legnagyobb sikerű filmjét (A nagy szépség, Ifjúság) is finanszírozta, ebben a projektben, érthető okokból, nem vesz részt.

Sorrentino legutóbbi munkája Az ifjú pápa című minisorozat, Jude Law főszereplésével amelyet vasárnap mutattak be a velencei filmfesztiválon.

Kapcsolódók

Kimaradt?