Az Aferim!-re is lehet szavazni az Európai Filmakadémia oldalán

Radu Jude Aferim! című filmje is bekerült az Európai Filmakadémia által közönségdíjra jelölt filmek közé.

A filmrajongók az intézmény weboldalán szavazhatnak október 31-ig a kiválasztott 12 film közül akár többre is, a szavazók között pedig egy utazást sorsolnak ki az Európai Filmakadémia december 10-én, a lengyelországi Wroclawban megrendezett díjátadó gálájára.

Az eddigi közönségdíjas filmek között szerepelt Pedro Almodóvar Volver című filmje, Az élet szép (La vita e bella) Roberto Benignitől vagy az Amélie csodálatos élete is, Jean-Pierre Jeunet rendezésében. 2015-ben Alberto Rodríguez Mocsárvidék (La isla mínima) című filmje nyerte el a legtöbb szavazatot.

Az 1988-ban alapított, ma már több, mint 3000 filmes szakemberből álló Európai Filmakadémia évente 22 kategóriában oszt ki díjakat a frissen készült európai alkotások között. A játékfilmekből már elkészült egy ötvenes lista, amelyből az Akadémia tagjainak szavazatai alapján novemberig 5-5 filmet neveznek minden kategóriában. Az ötvenes listán szerepel Till Attila Tiszta szívvel című filmje, illetve Cristi Puiu Sieranevada-ja és Cristian Mungiu Érettségi (Bacalaureat) című filmje is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?