Zdob și Zdubbal rajtolt a csíkszeredai kocsmafesztivál

Koncertkavalkáddal kényezteti csíkszeredai közönségét az Ólommadár kultúrkocsma. A csütörtökön rajtoló 3. Ólomfest programját színházi improvizáció és a borszéki One More Minute triója után fergeteges Zdob și Zdub koncert nyitotta.

Fura alakokat felvonultató színházi improvizációval indította közönségtoborzóját az idei, immár 3. Ólomfest Csíkszeredában. A Csíki Játékszín nyolc színművésze közreműködésével létrehozott produkció lényege a figyelemkeltés volt, éreztetni a közönséggel, hogy „valami készül”.

Hippolyt, a lakáj (Veress Albert) a tálcájával hatalmas önfegyelemmel ment körbe, és vette fel a rendeléseket, a boszorkány (Fekete Bernadetta) süteményt árult, a Gazda (Puskás László) terelte a vendégeket, a bohóc (Zsigmond Éva Beáta) végig dolgozott: fenntartotta a figyelmet lufikkal, majd tánccal. Aztán egyszer csak megjelent az erkélyen a szintén Fekete Bernadetta által alakított Júlia, nagyhangú, székely menyecskeként, majd a Vass Csaba alakította Rómeó, a Kakuk Marci darabból ismert kék munkaruhás vízszerelőnek öltözve. És ott volt Aladdin is (Bende Sándor), aki angolul beszélt az emberekkel, szelíd, sármos mosollyal közös fotózásra invitálva őket: "Photo with Aladdin?" – kérdezgette.

Megtudtuk, a színművészek nem csupán a közönség szórakoztatásában veszik ki a részüket a kocsmafesztiválon, hanem a szombat délelőtti közösségi főzésen is részt vesznek, immár hagyomány szerint harmadszorra. Egyébként az Ólomfest kulináris termékeit a szegény családoknak hordják ki biciklivel még a főzés délutánján. A nyitónap közönségét a One More Minute triója melegítette be, majd a Zdob și Zdub koncertje izzította.

A további program számos jó bulit tartogat még: Csíkszeredában lesz többek között az Anima Sound System, de az ausztriai Deladap is.

Részletes program Ólomfest 3.

Augusztus 26. Péntek

18:00 - Kapunyitás
20:00 - Bagossy Brothers Company (RO) koncert
21:30 - Bogi & The Berry (HU) koncert
23:00 - Deladap (AT) koncert
After party: After Eight zenekar

Augusztus 27. Szombat

12:00 - Közösségi főzés - meglepetésekkel
18:00 - Kapunyitás
20:00 - Mulligan Tree (RO) koncert
21:30 - Anima Sound System (HU) koncert
23:00 - Moonlight Breakfast (RO) koncert
After party - Forró István

Kimaradt?