Harmadszor lesz színházsátor a Kolozsvári Magyar Napokon

A Kolozsvári Állami Magyar Színház az elmúlt évek hagyományát folytatva harmadszor is jelen lesz a Színházsátorral a hetedik Kolozsvári Magyar Napok Farkas utcai programjában. A Színházsátor mellett az intézmény előadásokkal is színesíti a Magyar Napok kínálatát.

A színház Kolozsvári Magyar Napokon való részvétele A kétbalkezes varázsló keddi, augusztus 16-ai előadásával kezdődik, délután 5 órakor a Nagyteremben. Ezt követően szerdán 19 órától a Szilágyi Domokos azonos című műve alapján készült Öregek könyve lesz látható a Stúdióban. Csütörtökön a nagysikerű Hedda Gabler című előadást tűzte műsorra a színház, amely 19 órakor kezdődik a Stúdióban.

Pénteken az Én is szeretnék játszani közösségi projekt keretében a budapesti Baltazár Színházat látja vendégül a kolozsvári színház. Az értelmi sérült színészekből álló, Magyarországon egyedülálló társulat Elek Dóra rendezését, a Graffaló című előadást kétszer mutatja be péntek délelőtt, 11:30, valamint 12:30 órai kezdettel a Stúdióban. Az előadásokra jegyek vásárolhatók online a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint a színház jegypénztáránál (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986).

A Színházsátor csütörtökön nyitja meg kapuit a Farkas utcában, a Színházsátor-nyitogatóra Laczó Júlia kolozsvári káposztával, a társulat pedig zenével, tánccal és jó hangulattal várja az érdeklődőket.

Pénteken 14 órától Bolhapiac nyílik a sátorban, ahol a társulat tagjainak kedvenc régi tárgyai, ruhái lesznek megvásárolhatóak. A bolhapiac bevételét a színház az Én is szeretnék játszani! közösségi projekt számára adományozza majd.

Szombaton egész nap (11-16 óra között) a színház programjaival „randizhatnak” a Farkas utca látogatói. A Rapidrandi ideje alatt a színház munkatársai interaktív formában ismertetik a következő évad programkínálatát.

Vasárnap a már hagyománnyá vált Garázs-kvíz után a legkisebbeket várja Belloni mester a Varázslóiskolába, ahol A kétbalkezes varázslóból ismerős varázsigék mellett új trükköket is elsajátíthatnak mindazok, akik még hisznek a mesében és varázslatban.

Színházi program a Kolozsvári Magyar Napokon

augusztus 16., kedd

 17.00 óra, Nagyszínpad

Békés Pál: A kétbalkezes varázsló

A kétbalkezes varázsló és egy kisfiú, egy felnőtt és egy gyerek barátságának története, ahol mindketten a maguk módján tiszták, és hisznek a mesében.  Rendező: Béres László

augusztus 17., szerda

 19.00 óra, Stúdió

Szilágyi Domokos nyomán: Öregek könyve

A halálról szóló sorok mellett arcok állanak, kedves tárgyak között. A kép, igazi természetéhez híven, megjeleníti mindazt, amitől szavaival elválni készül. Rendező: Mihaela Panainte

augusztus 18., csütörtök

 16.30

Színházsátor-nyitogató. Idén harmadik szülinapját ünnepli a Színházsátor! A 7. Kolozsvári Magyar Napokon négy napon keresztül várják a sátor régi és új lakóit.

19.00, stúdió

Henrik Ibsen: Hedda Gabler

Hedda fokozatosan egy narcisztikus illúzió áldozata lesz: azt képzeli, hogy mindenki fölött áll, és közben egyre elszigeteltebbé válik, képtelen lesz valódi kapcsolatok kialakítására. R: Andrei Şerban

augusztus 19., péntek

11.30 és 12.30, Stúdió

Julia Donaldson: Graffaló (a budapesti Baltazár Színház vendégelőadása)

Akár erdőben, akár városban élünk, félelmeink velünk laknak. Árnyként követnek minket. Beköltöznek a szívünkbe. Hogyan tudunk megbarátkozni a saját árnyékunkkal? Ész kell hozzá, hogy rájöjjünk, árnyékot csak ott találunk, ahol fény van. Kell hozzá bátorság is, hogy felkapcsoljuk a villanyt. Ha az Egérnek sikerül, akkor Neked is! R: Elek Dóra. (Az Én is szeretnék játszani! közösségi projekt keretén belül)

14.00

Bolhapiac – adománygyűjtés. A társulat tagjai vásárra bocsátják régi kedvenc tárgyaikat, ruháikat. Aki a bolhapiacukon vásárol, az az Én is szeretnék játszani! közösségi projektet támogatja. Turkálásra fel!

augusztus 20., szombat

11.00–16.00

Rapidrandi a KÁMSZ programjaival. Ha kíváncsi vagy arra, mit ajánl neked a következő évadban a kolozsvári színház, ezt a randit ne hagyd ki! A következőkkel találkozhatsz: ESziK vagy isszák? – színházi különórák, Interferenciák fesztivál, Livingroom, gyermekmegőrző, Én is szeretnék játszani!, önkéntesprogram, színházi világnap és egyéb programok. Kérdezz, ismerkedj!

15.00

ESziK vagy isszák? – bemutató foglalkozás

Kocsis Tünde vezetésével belekóstolhattok az ESziK vagy isszák? – színházi különórák hangulatába. A bemutató foglalkozásra középiskolásokat és felnőtteket várnak.

augusztus 21., vasárnap

13.00

Garázs-kvíz.  A színházfanatikusok újra összemérhetik tudásukat! Sőt, azt a tippelőt is várják, aki csak most ismerkedik a színházzal. A Garázs-kvízben nincsenek vesztesek, legfeljebb csak jókedved lesz tőle! Senkit nem engednek haza üres kézzel: színházjegyeket vagy ajándéktárgyakat nyerhetsz.

15.00

Belloni varázsiskolája. Ha láttad A kétbalkezes varázsló előadást, már biztos ismersz pár varázsigét. Most viszont arra is lehetőséged van, hogy Belloni mester varázslóiskolájában tökéletesítsd tudásodat. A Színházsátor záróeseményére várják mindazokat, akik még hisznek a mesében és a varázslatban!

Kapcsolódók

Kimaradt?