Elérte a 25 ezer látogatót a csíkszeredai Csontváry-kiállítás

A huszonötezredik belépőt számlálhatta kedden Csíkszeredában a Csontváry Erdélyben kiállítás. A világpremiert is tartogató tárlat Marosvásárhelyről származó huszonötezredik belépőjét Gyarmati Zsolt, a kiállítást szervező Csíki Székely Múzeum igazgatója köszöntötte.

Már csak 18 napig van Csíkszeredában a Csontváry Erdélyben tárlat, melynek 25 ezredik látogatója a marosvásárhelyi Egyed-Zsigmond család tagjai közül került ki kedden. A Gyarmati Zsolt, a Csíki Székely Múzeum igazgatója által köszöntött nagy család boldogan állt a fényképezőgép elé.

Amint arról tájékoztattunk, a csíkszeredai kiállítás Csontváry Kosztka Tivadar életművéből válogatta a legfontosabbakat. Itt van a híres, Magányos cédrus néven ismert festménye is, de számos, kuriózumként jegyzett portréja is. Az öt teremben, a legmodernebb klíma- és párásító berendezéssel ellátott térben kiállított művekhez egy Munkácsy-festmény is társult, ami világpremiernek is számít. Egyazon teremben tekinthető meg tehát az eredeti Munkácsy-kép, valamint a róla átlényegített Csontváry-értelmezés is.

A tárlatot augusztus 20-ig lehet látogatni kedd és vasárnap között délelőtt kilenctől délután hat óráig.

Kapcsolódók

Kimaradt?