Feljelentette a Queen Donald Trumpot a We Are the Champions használata miatt

A Queen egyik legismertebb számát, a „We Are the Champions"-t használta az együttes tudta és beleegyezése nélkül Donald Trump republikánus elnökjelölt. A világszerte ismert szám dallama akkor csendült fel, amikor az amerikai politikus a Republikánus Konvenció emelvényére lépett.

Az együttes tömören csak annyit írt ki a Twitterre, hogy a republikánusok elnökjelölő konvencióján a zenekar tagjainak „akarata ellenére” használták a slágert.

Trump kampánycsapatának gesztusa annál is inkább visszaélésnek minősíthető, mert az együttes gitárosa, Brian May még júniusban határozottan kijelentette: senkinek nem fogja megengedni, hogy politikai propagandára használják fel a dalt.  

Mint ismeretes, a dalt Freddy Mercury írta, aki közismerten homoszexuális volt, míg a Republikánus Párt mereven elzárkózott a melegek házasságkötésének legalizálásától Amerikában.

Nem a Queen az egyetlen zenekar, amely számainak engedély nélküli használata miatt tett panaszt Trump ellen: Adele, a Rolling Stones, az R.E.M. és Neil Young is felszólította a populista politikust, hogy hagyjon fel dalaik használatával. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?