Közel 23 ezren ropták a Double Rise-on, amelyen lánykérés is volt

Az első torockói Double Rise zenei- és  összművészeti fesztivál népszerűsége várakozáson felül teljesített: a négy nap alatt összesen 22 500 látogató fordult meg - tájékoztatnak a szervezők.

A legnépszerűbb program a Wellhello, illeltev a Punnany Massif koncertje volt, a nagyszínpad és környéke zsúfolásig telt napfelkelőkkel, közel 7 500-an buliztak ezeken a konceteken a Torockószentgyörgy irányában fekvő nagyszínpadnál.

Már csütörtökön és pénteken is szép számmal érkeztek a fesztivál helyszínére a látogatók, az igazi tömeg azonban szombaton érkezett - olvasható a szervezők közleményében. Nemcsak az egyetemista korosztály képviseltette magát, hanem számos családot, kisgyermekes szülőket, de középkorosztálybeli házaspárokat is kimozdított otthonról a fesztivál.

"Az egyik legnagyobb sikernek azt könyveljük el, hogy sikerült olyan programokat kínálni, melyben mindenki megtalálhatta a számára érdekeset" - írják. A napfelkelők 13 helyszínen szórakozhattak, lazíthattak, bulizhattak, több mint 100 program kínálatából választva. A nappali programoknak a Költő fészek-Irodalmi udvar, Eb-sátor, Chill zone, Márton Áron Agora, Filmklub, Fesztivál-óvoda, Kemping, Csorgó adtak helyszínt, míg az éjszakai, akár reggelig is tartó bulik legnépszerűbb helyszínei  a Nagyszínpad, Kisszínpad, Folkuvdar, Partysátor és Borurdvar voltak.

Vasárnap a meglepetésekből sem volt hiány, délután a Folkudvar összes népzenésze, több mint húszan vonultak flashmobszerűen át a falun, majd a Csorgónál rögtönzött táncház alakult a helyiek résztvételével.

A fesztivál záróakkordjaként számon tartott Punnany Massif koncerten egy lelkes napfelkelő a színpadon kérte meg párja kezét. A közel 6 000-es fesztiválozó tömeg és a vőlegény legnagyobb örömére a hölgy igent mondott. 

"A torockói lakosok nem csak megbékéltek a fesztivállal, de egyenesen a sajátjuknak érezték. Többen részt vettek a programokon, voltak, akik csak szemlélték a felpörgött - korántsem megszokott – eseményeket, és a fiatalokkal, illetve a hangzavarral szemben is rendkívül elnézőek voltak. Az első visszajelzések abszolút pozitívak voltak, úgy tűnik sikerült egy különleges és egyedi hangulatú új magyar fesztivált létrehozni Erdély szívében, Torockón, így a szervezők bejelentették, a fesztivál jövőre folytatódik" - olvasható a közleményben.

Kapcsolódók

Kimaradt?