Minden, amit tudni kell a Double Rise fesztiválról

Ha eltévednénk Torockón, csak kérdezzünk meg valakit, hogy merre kell fel kétszer a nap, és máris a Double Rise fesztiválra irányítanak majd - javasolják a csütörtök délelőtt kezdődő eseménysorozat szervezői.

Persze már Torockóig is el kell jutni, így aztán készítettek egy videót, amin az látható, hogyan autózhatunk Kolozsvárról a fesztivál helyszínére.

Mint írják, aki Kolozsvárról a Double Rise buszjáratait venné igénybe az utazáshoz, mindenképpen iratkozzon fel az alábbi linken. Itt a buszmenetrendet is megtalálajuk, az indulás pedig a Hora Demian Sportcsarnoktól lesz, a jegyek ára 20 lej. Az első induló buszok (csütörtökön 16 órától) már megteltek, így csak a többire lehet helyet foglani, "vagy kedvesen, mosolygósan próbálkozhattok a stoppolással is".

Aki a Marosvásárhely – Torockó járatokat szeretné igénybe venni, még holnap, csütörtök 12-ig tud feliratkozni az alábbi linken. Marosvásárhelyről az indulás a Voiajor megállóból lesz, 14:00 órakor. Jegyet venni az indulás helyszínén lehet 30 lejért.

Bérlet, napijegy, kempingbérlet, kempingjegy

A helyszínen lehet vásárolni 4 napos fesztiválbérletet, de napijegyeket is, melyek másnap reggel 10 érvényesek. Aki kemping nélküli bérletet váltott, de mégis sátrazni szeretne, 20 lejért juthat kempingbérlethez, az egy éjszakás kempingjegy ára 10 lej.

Torockó területén nincs bankautomata, ezért javasolják, hogy legyen nálunk készpénz. "A fesztivál első évében még nem játékpénz-rendszerrel működik, így a hivatalos fizetőeszköz a jóöreg román lej. Nem kizárt, hogy helyenként forintot is elfogadnak, de erre nincs semmi garancia. A külföldről érkező vendégeinknek a huncutkodások elkerülése végett azt javasoljuk, hogy nagyobb városokban (Nagyvárad, Kolozsvár), hivatalos valutaváltónál váltsanak lejt" – javasolják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?