Meghalt a legendás színész, Bud Spencer

Az olasz ANSA hírügynökségnek fia, Giuseppe Pedersoli is megerősítette a hírt.

Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli 1929-ben született Nápolyban. Ő volt az első olasz úszó, aki 100 m-es gyorsúszásban egy perc alatti eredményt ért el, nevét mégis inkább a Piedone-filmekből, spagettiwesternekből és a Terence Hill-lel közös filmjeiből ismerjük.

A 77 éves Terence Hill szintén a Facebookon búcsúzott kollégájától: 

Kevesen tudják róla, hogy kimagasló intelligenciával rendelkezett: már ötévesen iskolába járt, az ötödik osztályt kihagyta, rögtön egy hatosztályos gimnáziumban tanult, és mindössze 16 esztendős volt, amikor az egyetemen elkezdte a vegyészmérnöki kart. Mindemelett folyamatosan versenyzett, 1950-ben a 100 méteres gyorsúszás bajnoka lett és az olasz vízilabda-válogatottal 4. helyezést ért el az Európa-bajnokságon.

Mindemellett dalokat írt és énekelt nápolyi nyelven, reklámfilmekben és mozikban szerepelt. 1967-ben írta alá első hollywoodi szerződését, ekkor hagyta abba az élsportot.

1985-ig 17 filmben szerepeltek együtt Terence Hill-el, amely mindkettőjük számára meghozta a sikert és legendává tette őket. Utolsó közös filmjük a Bunyó karácsonyig, ezután már csak külön készítettek mozikat, de mindig barátok maradtak.

2010-ben mindketten díjat kaptak életművükért, ekkor jelent meg Bud Spencer életrajzi könyve is. A sztár különleges kapcsolatot ápolt a magyarokkal, többször is üzent magyarországi rajongóinak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?