Köszönetnyilvánítással búcsúzik önkénteseitől a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Külön köszönetnyilvánítással indítja nyári vakációjukra önkénteseit a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház. Az elmúlt évadban 52 fiatal segítette bérmentesen a két társulat munkáját, ők öt iskolából és három egyetemről verbuválódtak.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közönsége az elmúlt évek során tapasztalhatta, hogy az előadások előtt, után és a szünetekben kedves, mosolygós ifjak segítik a színházba érkezőket az eligazodásban, a helyük megtalálásában, a ruhatár igénybe vételében, műsorfüzeteket, szórólapokat, reklámanyagot árulnak vagy osztogatnak, az ajtók és függönyök nyitásáról-csukásáról gondoskodnak, az előadások idején pedig a teremben figyelnek a rendre, a produkció zavartalan élvezetére. A szolgálatot teljesítő fiatalok a Tompa Miklós Társulat előadásain élénksárga pólót, míg a Liviu Rebreanu Társulat előadásain kék pólót viselnek. Ők az önkéntesek, akik már ötödik éve önzetlenül és odaadással segítik a színházi tevékenységet.

A 2015/2016-os évadban a Tompa Miklós Társulat előadásain és egyéb rendezvényein 52 önkéntes teljesített szolgálatot, akik 5 iskolából és 3 egyetemről verbuválódtak. Önkéntesnek ugyanis középiskolai tanulók jelentkezhetnek, viszont már vannak, akik kinőttek a líceumból, de egyetemi hallgatóként is megmaradtak Thália szolgálatában. Többen közülük annyira megkedvelték a színház világát, hogy a két társulat által patronált MaNóSzok és Trupa Guga Jr. színjátszó csoportok tevékenységébe is bekapcsolódtak, de vannak olyan egykori önkéntesek is, akik jelenleg a Művészeti Egyetem hallgatói. Az önkéntesek tevékenységét a közönségszolgálati iroda munkatársai: Olga Macrinici és Suflea Adél Frida referensek irányítják, akik az egyeztetésekről, jelenlétről, de az utánpótlásról is gondoskodnak.

A színház alkotói közössége és vezetősége egyaránt nagyra értékeli az önkéntesek elkötelezett tevékenységét, és minden évad végén megköszöni hozzájárulásukat az intézmény munkájához. A líceumi végzősöktől külön is el szokás búcsúzni, és akik ősztől már nem tudnak visszatérni a Thália önkénteseinek sorába, azok helyébe a következő évad elején újabb fiatalok jelentkezését várja a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház.

 

Kimaradt?