Az M Studio két produkcióval vendégszerepel Marosvásárhelyen

A sepsiszentgyörgyi mozgásszínházi társulat, az M Studio színesíti júniusban a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház programkínálatát.

Az M Studio Mozgásszínház 2005-ben alakult Sepsiszentgyörgyön. A Háromszék Táncegyüttes mozgásszínházi műhelyeként létrejött formáció 2010-től a Tamási Áron Színház berkeiben működik. A társulat olyan kísérleti munkára szövetkezett, amely a színészi eszköztár lehetséges határait feszegetve, a mozgás- és táncszínház területén kíván új, formateremtő előadásokat készíteni. Az M Studio, Erdély egyetlen hivatásos mozgásszínházaként, a Nyugat-Európában már korábban ismertté vált színházi formavilág meghonosítására és megszerettetésére vállalkozott.

A sepsiszentgyörgyi társulat két előadást mutat be a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban.

Az EGYSZER ÉLÜNK című produkció szereposztásának tagjai, Bajkó László, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László és Veres Nagy Attila. Rendező: Tom Dugdale, díszlet- és jelmeztervező: György Eszter, fordító, dramaturg: Szabó Réka.

Az alkotók a következő szinopszissal ajánlják az előadást: Attilának meg kellett volna halnia. Apollo viszont úgy döntött, hogy visszahozza őt a halálból – egy feltétellel: ha talál valakit, aki kész meghalni helyette. Megkérdezte a szomszédait, ismerőseit, barátait, az idős szüleit, de mindannyian visszautasították. Te is ugyanezt tennéd? Végül valaki mégis jelentkezett, és ma lesz a Nagy Nap. Helyes az, hogy valakinek meg kell halnia azért, hogy te élhess?

A KAMPF című előadást a következőképpen ismertetik: A KAMPF jelentése: HARC. Protokolláris küzdelem a ranglétrán való felfelé jutásért. Jutalom nincs! Bírnod kell a mindennapi kihívásokat, a megaláztatást. Bírnod kell a mindennapi gúnyolódást. Bírnod kell a mindennapi játszmákat, mert azok mindig változnak. Ez csak játék! Ne vedd komolyan! Mint egy óriás, aki egy nagy nadrágot és egy hatalmas inget húz magára, hogy nagynak tűnjön. Ne félj! Itt csak játszanod kell! A játékszabályok oly egyszerűek. Játssz, akár a gyerekek! Tudod, a gyengék lassan kiesnek a körből, erősek pedig nincsenek. De ki lesz akkor a győztes?

Szereplők: Bajkó László, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila. Rendező és koreográfus: Fehér Ferenc, zeneszerző, fénytervező: Kovácsovics Dávid, jelmeztervező: Bocskai Gyopár

Az EGYSZER ÉLÜNK című produkció 2016. június 11-én szombaton, míg a KAMPF 12-én, vasárnap 19.30-tól tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében

Jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.

Kimaradt?