Romok igaz menedék: ma este Kolozsváron

Idén utoljára tekinthető meg ma, kedd este 8-tól a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermébena Romok igaz menedék című mozgásszínházi előadás, Albert Csilla, Györgyjakab Enikő és Sinkó Ferenc fellépésével.

„Szavak nélkül beszélni a magányról, ezt jelenti számomra ez az előadás. Beckett azt mondja: Az élet nem egyéb, csak magányos bolyongás a végtelen pillanat mélyén.Ruins-True1

Szerintem ez egy nagyon mai gondolat. Te is, én is nap mint nap megküzdünk ezzel a magánnyal, az egyedülléttel, és ezekről csak test által "beszélni" nagy kihívas. Itt nem lehet szavak mögé bújni, itt csak a test van és az nem hazudik: ha elfárad, akkor látod, ha megizzad csöpög a verejték.
Ugyan mi nem beszélünk, de a testünk, az érintések egész történetet mondanak el.Ruins-True2

Az a jó ebben az előadásban, hogy nem kell előtte a Beckett összest kiolvasni, úgy is pontosan érthető és megfejthető, de ha mondjuk valaki ismeri Beckett darabjait vagy látott Tompa Gábor rendezte Beckett előadást, az külön csemegézhet, mert sok ismerős elemet, utalást fog felfedezni. Még egy fontos dolog, amiért megéri megnézni: van a színpadon három ember, aki nagyon szereti ezt az előadást játszani és minden porcikájával jelen van. Kell ennél több?" – vallja Albert Csilla színésznő a Romok igaz menedék című előadásról.

Az előadásról részletek itt olvashatók.

 

Kimaradt?