Mészáros Levente: küzdeni fogok az álmomért, hogy operaénekes lehessek

Mészáros Levente az egyik a romániai versenyzők közül, aki továbbjutott a Virtuózok tehetségkutató verseny középdöntőjébe. A 21 éves fiatalember Nagyvárad közelében él, egy kis faluban, Fugyin. A Nagyváradi Egyetem Zene szakán tanul énekművészetet, operaénekesnek készül. Először vett részt versenyen – és nem bánta meg.

A budapesti elődöntős fellépéséről készült videó itt tekinthető meg.

Mikor kezdtél el énekelni?

Öt éve, 16 évesen. De zenélni már sokkal hamarabb: 8 évet jártam külsősként a nagyváradi zeneiskolába. És mégis amikor líceumba mentem, a matek-infót választottam. De egy évig bírtam zene nélkül! Szerettem volna mást csinálni a zongora helyett, és akkor választottam az ének szakot.

Ki biztatott?

Édesapám, látva, hogy mennyire szeretek hobbiból énekelni. Aztán a hobbi komolyra fordult.

Mi a kedvenc műfajod?

A klasszikus zene, azon belül is az opera.

Szóval operaénekes leszel?

Igen, ez az álmom.

Kinek a tanácsára jelentkeztél a Virtuózokra?

A Virtuózokról a tévében hallottam először. Utánanéztem, és nagyon megtetszett, nagyon érdekesnek találtam. Megmutattam az énektanáromnak, Marian Boboiának, ő pedig azt tanácsolta, hogy jelentkezzek erre a versenyre. Hála Molnár Levente operaénekesnek, Csíkszeredában tartottak előválogatást, így elmentem a meghallgatásra.

Milyen volt? Drukkoltál?

Egy kis izgalom minden koncert előtt van! De mikor színpadra lépek és elkezdek énekelni, elmúlik minden izgalom. Nagyon szép és jó élmény volt.

És a budapesti elődöntő? Az milyen tapasztalat volt?

Minden szempontból pozitív. Nekem ez az első versenyem, új élmény volt, hogy kamerákkal járnak előttem és utánam, nagy művészekkel találkoztam személyesen, barátságok alakultak ki.

Ketten voltatok Romániából a ti kategóriátokban. A többi versenyző hogyan viszonyult hozzátok?

Igen, ketten voltunk Romániából, ezért mi ketten hamar összebarátkoztunk. De a többiek is nagyon pozitívan viszonyultak hozzánk, hamar megtört a jég, mivel a zene mindannyiunkat összekötött. Nem volt jelentősége, hogy ki hova valósi, mert a zene határok nélküli.

És mi a terved, ha megnyerted a Virtuózokat?

Hát az még nem biztos, hogy megnyerem. Nagyon jó énekesek és zenészek vannak a versenyben! De bárhogy is történne, én az álmomért fogok tovább küzdeni: hogy operaénekes lehessek.

Naponta gyakorolsz?

Persze. Nem szabad kiesni a gyakorlatból.

Szoktál a fürdőszobában énekelni, zuhanyozás közben?

Ó, persze! Nem szégyellem bevallani, hogy szerintem a színpad után a fürdőszoba a második legjobb hely, ahol énekelni szeretek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?