PressTones: hangszert ragadnak a háromszéki újságírók

A hétvégén kezdődő Szent György Napok keretében nem szokványos oldalukról mutatkoznak be a háromszéki újságírók. Április 18-án, hétfőn este 8 órától a sepsiszentgyörgyi Park Vendéglő Di Stefano bárjában közel kétórás koncertre készül a „PressTones – Független Sajtózenekar”, amelyet nyolc háromszéki újságíró és nyomdász alkot.

A városnapok csütörtöki sajtótájékoztatóján a Maszol munkatársa, a sajtózenekar basszusgitárosa, Kovács Zsolt elmondta: több háromszéki újságíró szabadidejében zenészként is tevékenykedik, együttesekben játszik vagy kórusokban énekel, ezért közel két hónappal ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy a városnapokra állítsanak színpadra egy közös produkciót.

„A háromszéki újságírók között a legjobb zenészek, a zenészek között a legjobb újságírók alkotják a PressTones Független Sajtózenekart”, mondta Kovács Zsolt, aki szerint ez egy igazi összefogás projekt. Szinte minden sajtóterméknek van képviselője az együttesben, így a Maszol mellett a Sláger Rádió, Marosvásárhelyi Rádió, Sepsi Rádió, Háromszék és Székely Hírmondó napilapok és a T3 nyomda munkatársai zenélnek, köztük Csinta Samu, aki harmonikán játszik és énekel, Csurulya Árpád dobol, Ferenc Csaba gitározik és énekel, Kerekes Lóránd énekel, Kovács Zsolt basszusgitározik, Nagy B. Sándor gitározik és énekel, Tinca Teddy gitározik és énekel, illetve Ványolós Tordai Sarolta énekel.

A szervezők szerint a hétfői koncert egyben Háromszéki Médiatalálkozó is lesz, ahová várnak mindenkit, aki valamelyik Kovászna megyei sajtóterméknél dolgozik, vagy pedig innen tudósítja a hazai vagy nemzetközi sajtót, illetve várják azokat az újságírókat is, akik a városnapok idején Sepsiszentgyörgyön tartózkodnak.

A PressTones Független Sajtózenekar koncertje ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott, mondta Kovács Zsolt. Hozzátette: aki nem tud jelen lenni a koncerten, a sajtózenekar ötletgazdája, Grubisics Levente jóvoltából az interneten élőben követheti az eseményt  a Sepsi Rádió honlapján és Facebook oldalán. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?