Iskola másként Kolozsváron: színházi műhely, ahol az lehetsz, ami akarsz

A kolozsvári színház az Iskola másként héten színházi műhelyt szervez V‒VIII. és IX‒XII. osztályos tanulók számára. A műhelymunkán a résztvevők a társulat színészei segítségével megtapasztalhatják azt a folyamatot, amely során egy szöveg jelenetté alakul.

A műhelyt vezető színészek: Albert Csilla, Árus Péter, Bodolai Balázs, Bogdán Zsolt, Csutak Réka, Dimény Áron, Farkas Loránd, Györgyjakab Enikő, Kántor Melinda, Pethő Anikó, Váta Loránd.

Az egy délelőttös foglalkozás során a résztvevőket 4-5 fős csapatokra osztják, minden csapat kap egy szöveget, majd néhány instrukciót is (pl. a jelenetben kutyaugatást kell használni). A csapaton belül leosztáuk a szerepeket: a résztvevő diákok lehetnek színészek; rendezők; díszlet- és jelmezfelelősök, de még fotósok/videósok is, akik majd a folyamatot dokumentálják.

A műhelyek időpontjai:

április 19., kedd, Stúdió (V ‒VIII. és IX – XII. osztályosok számára)

• 9.00‒11.30: max. 30 fő

• 12.30‒15.00: max. 30 fő

A műhelyekre időpontonként legfeljebb 30 fős csoportok jelentkezését várják a reka.biro@huntheater.ro e-mail címen április 17-éig. Facebook-esemény: itt. https://www.facebook.com/events/946700445429164/.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?