Ismert nevek a Versünnep Fesztivál erdélyi elődöntőjében

A hivatásos előadóművészek, illetve a színművészeti egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói számára kiírt Versünnep Fesztivál 2016-os erdélyi elődöntőjére újra a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban kerül sor.

Ebben az évben Tóth Árpád születésének 130. évfordulója, Pilinszky János születésének 95. és halálának 35. évfordulója, Babits Mihály halálának 75. évfordulója valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója emlékére szervezik a rendezvénysorozatot.

A megmérettetés idei erdélyi résztvevői: Albert Nagy Ákos, Bertóti Johanna, Buzogány Márta Gabriella, a Mácsafej zenekar és a Szent Cecília Együttes. A zsűri tagjai: Kilyén Ilka, Tompa Klára és Bokor Barna – mindhárman a Tompa Miklós Társulat művészei. Műsorvezető: B. Szabó Zsolt.

A 2016. március 24-én, csütörtökön délután 5 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében megtekinthető elődöntőn a közönség ingyen lehet jelen. A 0 (nulla) lej értékű jegyeket a színház jegypénztáraiban lehet kiváltani.

A VERSÜNNEP FESZTIVÁL döntőjét 2016. április 10-én rendezik Budapesten a Nemzeti Színházban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?