Bábszínházi világnapra készülnek az Arielben

Bábos foglalkozásokkal, szokatlan és váratlan meglepetéssel, pszichológiai előadással várják a kicsiket és a nagyokat szombaton délután a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházba, ahol már harmadik alkalommal szervezik meg a bábszínház világnapját.

A magyar nyelvű bábművészetre, annak sokszínűségére szeretné ráirányítani a figyelmet a 2014 óta, a Budapest Bábszínház által életre hívott és március 21-én, a tavasz első napján ünnepelt Bábszínházi világnap, amelybe minden alkalommal bekapcsolódik a marosvásárhelyi bábszínház is, különböző rendezvényeken, más-más formában megszólítva gyerekeket, felnőtteket egyaránt. A cél az, hogy minél többen tudjanak a bábszínházról, látogassák annak előadásait, szoktassák a kisgyerekeket a színházhoz, a színházba-járáshoz. A figyelemfelkeltés mellett arra is törekednek a résztvevők, hogy megerősítsék a bábszínházak helyét, fontosságát a közvélemény szemében, növeljék a hivatásos intézmények iránti elkötelezettséget, új nézőket nyerjenek meg a műfajnak.

A bábszínház világnapját a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és gyermekszínház is megünnepeli szombaton, március 19-én. A jeles napra Marosvásárhely főterén már az előző években is villámcsődülettel hívták fel a figyelmet (lásd fotóinkat): a belvárost ellepték a mesefigurák, óriások és manók, Csipike és Micimackó és más kedves mesebeli lények szólították meg a buszmegállóban várakozókat, beszélgettek a gyerekekkel, előadást, foglalkozásokat, kiállítást szerveztek.

Idén március 19-én, szombaton ünnepel a bábszínház, amikor a kisgyerekek mellett a szülőket és nagyszülőket is megszólítja. Dr. Kádár Annamária pszichológus Beleszeretni a világot gyermekünk szívébe címmel tart előadást a mese és a bábjáték szerepéről a gyermek érzelmi intelligenciájának fejlesztésében. Azt megelőzően bábos meglepetésre kerül sor. A szakember előadása alatt a színészek gyermekfoglalkozást tartanak a kicsiknek a színház konferenciatermében.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?