Újra műsoron az Őfelsége pincére voltam a kolozsvári színházban

A Kolozsvári Állami Magyar Színház újra műsorra tűzi a 2015/2016-os évadban a Michal Dočekal által rendezett Őfelsége pincére voltam című előadást, mely először február 12-én, pénteken 19 órától lesz látható a Nagyteremben. Következő előadás időpontja: február 20., szombat, 19 óra.

A Bochumil Hrabal azonos című nagysikerű regényét feldolgozó előadásról Michal Dočekal rendező így vall: „Hrabal Európa elmúlásáról, egy letűnt korról ír, de nem ez vár mindenre és mindenkire, az elmúlás és a halál? Jan Díte története az én megítélésem szerint nemcsak Európa huszadik századának sajátos metaforája, hanem korunk európai emberének vallomása is egzisztenciális helyzetéről.”

Bóta Gábor kritikus írja az előadásról: „Bohumil Hrabal Őfelsége pincére voltam című közismert regénye a felbolydult világról szól. Arról, hogy egy kisembernek mit kell átélnie, mi mindennel kell foglalkoznia, milyen hatalmi őrületekkel kell szembenéznie ahhoz, hogy egyáltalán létezni tudjon. Mennyire kikerülhetetlen a hatalommal való kollaboráció ehhez, lehetséges-e emelt fővel az ellenállás, és milyen következményei lehetnek.”

Az előadás főszerepét Bogdán Zsolt játssza, Líza Papaneket, a főhős szerelmét pedig ebben az évadban Pethő Anikó alakítja. További szerepekben: Dimény Áron, Kató Emőke, Váta Loránd, Biró József, Orbán Attila, Bács Miklós, Molnár Levente, Varga Csilla, Albert Csilla, Vindis Andrea, Imre Éva, Viola Gábor, Sinkó Ferenc, Buzási András, Bodolai Balázs, Balla Szabolcs, és Marosán Csaba látható.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai Vajna Noémi dramaturg, Szabó G. László, a rendező munkatársa, Martin Chocholoušek díszlettervező, Carmencita Brojboiu jelmeztervező, Ivan Acher zeneszerző és Sinkó Ferenc koreográfus voltak.

Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, valamint előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986), valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.

 

Kimaradt?