Az LGT keresi a Kárpát-medence legjobb gitárosait

Az LGT szilveszter éjszakájáig hosszabbította meg 1982-ben meggyilkolt gitárosáról, Barta Tamásról elnevezett gitárversenyét, amelyre a Kultúrpart honlapján kell benevezni.

„Kipróbálod? Vagy csak megnéznéd, mit tudnak a többiek? Itt az alkalom! Dübörögnek az erősítők, nyikorognak a torzító pedálok, röpködnek a riffek és tovább zakatol az LGT Gitárverseny a Kultúrparton! Egyre többen csatlakoznak a szerelvényhez, sőt, a nevezési határidő közkívánatra meg is hosszabbodott, egészen szilveszterig, az éjféli himnuszig lehet feltölteni a maximum egy perc hosszúságú videókat" – áll a szerkesztőségünkhöz eljutott felhívásban.2007LGT2

A megmérettetésre www.kulturpart.hu/gitarverseny oldalon lehet jelentkezni.

A pályázóknak két művet kell feltölteni: az Ő még csak most tizennégy című dalt kell elgitározni kíséret nélkül, instrumentális, szóló gitárra megálmodott, saját stílusban, értelmezésben, illetve egy szabadon választott művet, amely mehet akár zenekari kísérettel is.BartaTamas gitarversenyhez

A Kultúrpart külön felhívja a figyelmet, hogy a pályázóknak nem kell énekelniük, csak gitározniuk.

A feltöltött pályaművek közül a zsűri - Karácsony János, Madarász Gábor és Sipeki Zoltán - választja ki a nyertest. A fődíj pedig nem más, mint egy közös fellépés a Loksival az Arénában a februári nagykoncerten.

Külön nyereményekben részesülnek azok a pályaművek, melyek a legtöbb szavazatot kapják az oldal látogatóitól 2013. január 1. 0 órától 2013. január 31. éjfélig, de a pályaművekre szavazók sem klikkelnek hiába, hiszen közöttük is értékes nyereményeket sorsolnak ki a közönségszavazás lezártával.

Barta Tamást 1982 február 16-án gyilkolták meg Los Angelesben, életéről és munkásságáról itt lehet többet megtudni.

Kimaradt?