Golden Globe - Mel Gibson és Olivia Wilde is díjat ad át a gálán

Mel Gibson és Olivia Wilde is szerepel a vasárnapi Golden Globe-gálán: a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete (HFPA) a Twitteren jelentette be, hogy mindketten díjátadók lesznek.

A People magazin szerint a díjátadók között lesz Kate Hudson és Kurt Russel is.

Gibson január 3-án ünnepelte a 60. születésnapját. Az utóbbi években akciófilmekben szerepelt (Machete gyilkol, A feláldozhatók 3.), tavaly viszont ismét filmet rendezett: a Hacksaw Ridge című háborús drámát forgatta hazájában, Ausztráliában. 

A kétszeres Oscar-díjas sztár tekintélye évekkel ezelőtt megrendült: súlyos botrányba keveredett, amikor 2006-ban Malibuban ittas vezetésért letartóztatták, és a vele szemben eljáró rendőrnek antiszemita megjegyzéseket tett. Később bocsánatkérésre és hosszas magyarázkodásra kényszerült a színész-rendező.

A deadline.com szerint a Golden Globe-díjakat odaítélő újságírószervezet láthatóan nem fél az esetleg vitákat gerjesztő döntésektől. A filmes honlap emlékeztetett arra, hogy idén, három év kihagyás után ismét Ricky Gervaist kérték fel az est házigazdájának. Gervais köztudottan csípős nyelve korábban nem kímélte a hollywoodi sztárokat, 2010-ben éppenséggel Mel Gibson túlzott alkoholfogyasztásáról sütött el egy tréfát, egy évvel később pedig, mikor a színpadon Scarlett Johanssont mutatta be, megjegyezte, hogy zsidó származású, és hozzáfűzte: "Mel Gibsontól tudom. Ő a megszállottja".

A 73. Golden Globe-díjátadó ceremóniát január 10-én tartják Los Angelesben. A HFPA csaknem három évtized után először jelölt magyar filmet, Nemes Jeles László Saul fia című alkotását a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. 

A HFPA filmes és televíziós kategóriában adja át évente díjait. Ezúttal a legtöbb, öt Golden Globe (Arany Glóbusz)-jelölést a mozifilmek mezőnyében Todd Haynes Carol című leszbikus drámája kapta. 

Kapcsolódók

Kimaradt?